Veckobrev v 44

Hej alla i Mars

Nu är det äntligen dags för ett efterlängtat lov. Vila upp er, läs en bra bok, lek, njut, ta det lugnt och ha det skönt. Här i skolan har vi haft mycket att göra under denna vecka så det kan passa bra med ett lov.

Vi har jobbat med instruerande texter i svenskan. Vi lär oss hur den ska vara uppbyggd, vi lär oss hur vi ska tänka kring tips och strategier, som ordningen i texten. Vi har också kopplat text och bild ihop. Vi har ritat en stegvis instruktion kring hur man kan göra en smoothie.

I NO jobbar vi nu med elektricitet. Vi har pratat om åskan, hur vi kan förklara den idag med fysikens hjälp och vad man trodde förr kring åskan. Hur Tor åkte runt och jagade jättar eller Zeus i Grekland som kastade blixtrar. Kom ihåg att vi har ett prov efter lovet.

I slöjden fortsätter vi med vårt arbete med skålarna. Vi gör dem både i trä och i metall. Först ska vi med hjälp av en skölp göra en skål i trä som sedan ska slipas. Efter skålen i trä är gjord skapar vi en metallskål med hjälp av träskålen.  Nu designas skålarna.

I SO har vi haft ett prov kring norden. Där har ni fått visa era kunskaper kring kartor, begrepp, lösningar, konsekvenser och resonemang.

Idrotten har haft sin höstjoggning och efter lovet börjar vi med inneidrotten.

Vi har upptäckt att det är flera elever som inte äter i skolan just nu. De ”glömmer” gärna lunchen för att komma snabbt ut på rasten och leka. Prata gärna hemma om vikten av att äta. Vi kommer att prata om detta senare under terminen i NO när vi ska jobba med kroppen också.

Kommande:

V 44- Lov

Ha en trevlig helg och ett mysigt lov

Camilla, Ayla, Krister och Marie