Veckobrev v 47

Hej alla i Jupiter

Första riktigt kalla veckan har kommit för detta läsår till Lemshaga. Ni har varit ute på rasterna och det är något kalla barn som kommit in igen till lektionerna. Vi vill härmed påminna er om att ta med er varmare kläder till skolan. Mössa, vantar, överdragsbyxor för att klara av att vara ute. Vi är ute på alla raster oavsett väder så tänk på: kläder efter väder.

Svenska

Vi är nu snart helt klara med Sejtes skatt. Vi har bara några få kapitel kvar där vi ska få reda på upplösningen. I arbetet med boken har vi läst, läst tyst och högt, läst ensamma och tillsammans. Vi har skrivit om boken utifrån andra karaktärer, andra personer som fått vara den som berättar historien. Vi har ritat bilder och kopplat ihop text och bild tillsammans. Ni har sammanfattat innehållet och ni har också haft ett oförberett prov för att visa vad ni tagit till er från boken. I nästa vecka tar vi sista lektionen för detta område och går sedan in på ett område tillsammans med NO där vi ska jobba med Carl von Linné. 

NO

I NO har vi också blivit färdiga med vårt första område kring naturen där vi pratat allmänt om vad som händer och sker i vår natur. Vi har pratat om näringsväv, näringskedjor och vad som är skillnad mellan dessa och hur de hänger ihop. Vi har pratat om kretslopp och biologisk mångfald. Vi har också pratat om vad som händer om en art skulle dö, vad som händer med området och arterna som är runtomkring. Nästa vecka kommer vi att, som jag skrev om tidigare, jobba i ett ämnesövergripande område kring Carl von Linné men vi ska också prata om våra skogar i Sverige och träden som finns och vad vi kan använda dem till.

Mentorstimmen

Under mentorstimmen denna vecka har ni fått ett nytt uppdrag, nytt men som visserligen handlar om samma sak som vi jobbat med sedan starten i årskurs 4, gruppsamarbete och hur man är en bra kompis. Ni har fått uppdrag som ni ska göra. Alla uppdragen sitter på dörren in i klassrummen så ni alltid ser dem och blir påminda. Ni kommer även att jobba med detta i matten där ni kommer koppla era uppdrag till statistik. Uppdragen kan vara att skratta tillsammans med någon, att ge en kompis en uppåtpuff eller att bjuda in till lek. Under timmen kom ni in på hur ni visar att ni bryr er om era kompisar och lärare som är runt omkring. Detta var några av era tankar.

Info från Klubben:

JULLOV

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet. Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i Schoolsoft. Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritids/fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.
Lemshaga fritids/fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på fritids.

Hälsningar Fritids och Klubben

Ha nu en riktigt härlig helg i det kalla vädret och njut!

Krister, Camilla, Ayla och Marie

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.