Veckobrev v.49

Hej allesammans!

Vi är mitt inne i slutspurten och det betyder att det är full ”verkstad” på de flesta håll!

Mentorstimmen användes till att följa upp gymnasiemässan. Generellt verkar de flesta fått med sig något från mässan som var värdefullt!!
Utöver detta lade vi fokus på klassråd och inventering av frågor som just nu är aktuella. Spex-foto är på gång och vi jobba just nu på ett tema för detta.

UF

Vi var även i år inbjudna till en inspirationsdag hos UF (Ung företagsamhet). Platsen för detta var Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. På plats fick vi chansen att ta del av viktiga privatekonomiska tips och inspirerande presentationer som berörde gymnasieval och framtiden. Det blev en dag att stanna upp och få tid att tänka, så här mitt i december (även trevlig tid att umgås en stund mitt i slutspurten).

SO

Vi är inne i en historisk period som på många sätt är ”tung”. Det är krig, revolutioner, inbördeskrig, kaos och kriser. Vi jobbar med att ta olika perspektiv på det som skedde och försöker att på detta sätt skapa förståelse för det som faktiskt skedde och på så sätt begripa saker som t ex hur Hitler kunde komma till makten.

Lucia & Jultema

På fredag den 13.e har vi som vanligt Luciafirande och de elever som är med i årets Luciakör träffas i musikladan kl 07 på morgonen. Då har man med sig det man behöver men behöver inte vara helt ombytt. Det kommer finnas en kvart till det då.
Övriga ses i amfiteatern 7.55 obs! kläder för väder + sittunderlag.

Skolavslutning:
Ladans elever samlas i Hamnen och utanför vårdcentralen 18.00 för fackeltåg.
Avslutning 18.30-19.15 i Kyrkan.
Snart är det 2.a advent!!
/Solenteamet