Veckobrev v.5 Neptunus

Hej alla Neptunusfamiljer!     

Veckan började lite konstigt med att Pluto och Neptunus fick vara hemma i två dagar utan förvarning men ni föräldrar verkar klarat det riktigt bra. De flesta barn hade med sig uppgifter som vi klistrat in och även en del 100-uppgifter har börjat komma.

I skolan har vi jobbat vidare med talen 0-40 på matematiklektionerna. Vi har byggt talen med tiotal och ental och även att säga och hitta rätt tal när någon säger t.ex. talet har tre ental och fem tiotal.

Vi räknade ihop hur många ord vi hade kommit på tillsammans med hjälp av hundratal, tiotal och ental. Det blev 227 ord i röd!

svenskalektionerna har vi pratat om de olika skiljetecknen punkt, frågetecken och utropstecken. I bokstavspåsen gömde sig ägg, älg, ättika (lukta pyton 😉 äpple och ärtor (sockerärtor som vi fick smaka).

          .      

Vi har också läst roliga fakta om djur för varandra igen

Idag fredag har röda gruppen gjort collage under bildlektionen med Cissi. Vi använde oss av olika material; papper, tapeter, kritor, vattenfärg mm. Temat för collaget var 2022. Kreativiteten flödade som vanligt!

Gröna gruppen jobbade vidare med Boken om böcker. Det här veckan skrev vi om ”Min idol”.

       .       

Idag slog vi ihop grupperna och hade idrott tillsammans. Vi lekte Tunnelkull, hade redskapsbana och dansade. Det var verkligen full fart och många varma barn!

                               

 

Nästa vecka är det dags för alla utvecklingssamtal. Det är nu hög tid att gå in och svara på frågorna “Inför utvecklingssamtal” om vi pedagoger ska hinna läsa innan samtalet. Inför samtalen mejlar vi ut googlemeet-länkar.

 

På torsdag har vi tänkt köra en favorit i repris: Skridskoåkning på Ekvallen!

Ni föräldrar lämnar där mellan kl.8.00-8.30 (vi pedagoger tar emot vid bandyisen från kl.8.00). De föräldrar som kan är kvar och hjälper till med skridskorna och får sedan gärna vara kvar och åka skridskor med oss hela fm. 

Det var superkul att så många var med sist! 

Alla behöver kläder efter väder, skridskor, hjälm, handskar/vantar, varm dryck, sittunderlag och smörgås/frukt.

Vi åker tillbaka med bussen kl.10.21 och äter lunch i skolan.

Efter lunch har de som vill pyjamas på sig (kan man också ha på sig hela dagen under ytterkläderna) och vi kommer titta på film och fika. Alla tar med sitt egna fikabröd (bulle, några kakor) och vi bjuder på saft. Tänk på att vi har nötförbud på skolan.

 

Vecka 

Måndag: Bokstavspåsen till skolan. Ta med 100-läxan.
Tisdag: Läsläxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag: Samtalsdag 
Torsdag: Friluftsliv Ekvallen och pyjamasparty (100 dagar smartare)
Fredag: Idrott.

 

Kommande händelser:

  • 15/2 Skolteater i Gustavsberg
  • v.9 – Sportlov
  • v.15 – Påsklov

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13