Veckobrev v 5

Jupiter

Vecka 5 har också nått sitt slut i skolan och det har varit en rolig men lite annorlunda vecka. Vi har hunnit med mycket förutom vanliga lektioner. Biobesök, utvecklingssamtal, allaktivitetsdag, simtest.

NO

Vi har nu nästan helt avslutat vårt område kring naturen. Det är två grupper som har kvar sin redovisning och det är ett prov tors veckan som kommer. Efter det kommer vi att starta med ett område kring vatten och vi lämnar biologin och går över till kemi. Gå gärna in på Lemshagas hemsida och kolla under lokala planeringar. Där läser ni på om vad området ska innehålla och handla om för att vara förberedda inför området. All information om provet som kommer ligger också ute på Schoolsoft, så gå in och se vad ni ska läsa på.

Svenska

I svenska har vi också börjat ett nytt område kring ordkunskap. Vi har funderat på om det är bra att ha kunskaper om ord och varför. Det var många tankar som ”så vi förstår varandra”, ”så vi kan läsa och förstå det vi läser”, ”för att få bra jobb i framtiden”. Vi pratade om hur det kan bli tokigt om vi inte har kunskaper om ord och tog exempel med särskrivningar.

 

För vad är det som står på bilderna? De menar väl inte att de säljer en rolig glass… eller… Jag tror heller inte att de menar en mystisk släckare men vad vet jag.

Vi har också gått igenom vad homonymer, synonymer och släktord är. Homonymer är ord som låter likadan men som betyder olika saker (skär bröd, skär tröja, bland kobbar och skär) eller (far som i pappa, eller far som i vi åker iväg). Synonymer är istället ord som är olika men betyder samma sak (tjej, tös, flicka) eller (pojke, kille, grabb). Vi kommer nu framöver att jobba med ljuden och hur ord stavas. Läxor finns redan upplagda på Schoolsoft.

Måndag 4/2

Denna dag börjar vi med utvecklingssamtal vilket innebär att skolan inte börjar förrän kl 10:40. Innan det är Klubben öppen som vanligt för er som brukar komma in på måndagsmorgonen. Vill ni inte komma in till Klubben är det sovmorgon 1h längre denna dag.

Info från Klubben

Sportlovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg 25/2-1/3. Vad god fyll i schoolsoft under kommentar från vårdanadshavare, Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 3/2.

Hälsningar Fritids och Klubben

Ha nu en härlig helg i snön

Krister, Camilla, Maria, Ayla och Marie

En kommentar

Kommenteringen är stängd.