Veckobrev v.6

Hej på er!

Två veckor kvar till en mängd roliga aktiviteter tillsammans med gänget från Lillsved. Lillsvedsgänget kom till skolan i tisdags för att dela ut lite information kring alla deras aktiviteter under sportlovet. Titta gärna in på länken om ni vill få informationen de delade ut i de små foldrarna: http://sportlovet.com/

Glöm inte att informera fritids senast på måndag (13/2)!

Snart är det Sportlov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.
Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 13/2.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/Gz8KgLt1eKbVXvcK2

Vi vill även påminna er om att fortsätta kamma era hår under helgerna så att vi får bort alla dessa besökare som tror sig vilja börja i Neptunus. Fortsätt var envisa så kommer vi vinna!

Allaktivitetsdagen:

Att få välja vad man ska få göra under en dag kan vara både roligt och lite pirrigt då man inte alltid riktigt vet hur det kommer att bli. Vem har valt samma aktivitet som jag? Vad kommer vi göra? Hur kommer dagen att bli? Kommer jag komma ihåg allt? Jag är så glad för att jag ska …! Det är så roligt! Jag klarade av det! Får vi äta från vår lunchmatsäck på mellis?

Förväntansfulla elever kom till skolan med både stora och små ryggsäckar på måndag morgon. Vi träffades snabbt i klassrummet på morgonen och bara sa hej för att sedan dela upp oss inför dagens aktiviteter.

 

Några tog bussen tills Ekvallen i Gustavsberg där vi fick njuta av härlig skridskoåkning. Eleverna fick både öva på att ta sig fram på isen samt testa att kravla sig fram med isdubbar på isen. En annan grupp gick till Musikladan för att testa på dans och drama vilket visade sig vara riktigt roligt. Den sista gruppen fick möjligheten att vara både i idrottsalen och ute på gården för att leka en massvis med olika lekar tillsammans. Tack alla elever för att ni gjorde den här dagen till en härlig dag tillsammans. Självklart tack även till er föräldrar som ställde upp på olika sätt för att just ert barn skulle lyckas så bra som möjligt denna dag.

Vektor / Läsgrupper

Självklart har vi under veckan fortsatt vårt arbete med Vektor och Läsgrupper.

Vi har under veckan fortsatt arbeta med våra lässtrategier, denna vecka har Reporterna fått hjälpa oss med att ställa frågor på texten som vi precis läst. Vi hittar frågor på ytan dvs frågor som vi kan hitta i texten som vi lätt kan läsa oss till. Vi hittar även frågor under ytan dvs frågor som hjäper oss att förstå det där som kanske inte helt står utan som författaren bara förutsätter att vi ska förstå.

Läxa:

Vi fortsätter att läsa ur egna böcker även denna vecka ca 15 minuter om dagen. Hitta gärna en mysig stund där ni kan koppla av och gör er stund värdefull. Lyssna och fundera tillsammans över vilka olika frågor som ni skulle kunna ställa till texten ni precis läste. Kanske en fråga på ytan dvs en fråga som ni lätt kan hitta svaret i när ni läser texten. Eller en fråga under ytan, en fråga som du inte riktigt kan hitta svaret på när du läser men som du förstår av sammanhanget. Tänk även på att ta det lugnt när du läser det är inte antalet sidor som räknas utan hur du utvecklas.

 

Vektor ger oss utmaningar och testar vårt tålamod. Vi har alla blivit duktigare och duktigare vilket gör att Vektor testar oss ännu mer. Det är nu vi måste ge det där lilla extra för att orka följa med appen. Camilla och Marie följer med spänning era resultat men självklart även er arbetsglädje och lust till att kämpa lite till när Vektor utmanar er att bli ännu lite bättre.

 

Problemlösning:

Att besvara frågor genom att Rita och Räkna är något vi har fått utmanats lite extra kring under matematiken denna vecka. Vi har under veckan fått titta på olika bilder för att även här öva på att hitta på frågeställningar. Frågeställningar som vi fått lösa genom att både rita och skriva på mattespråket för att kunna visa hur vi vill löser problemet vi ställts inför.

     

Nästa vecka:

Måndag: Vi lämnar in vårt läxpapper och alla får ett nytt. Tisdag: Onsdag: Rytmik Torsdag: Idrott Fredag: Friluftsliv

Trevlig helg önskar vi er alla!

Marie, Camilla, Trixie och Agneta

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']