Mars veckobrev v.7

Hej Mars!

Vilken otroligt härlig allaktivitetesdag vi hade i tisdags! Här kommer lite bilder från de olika aktiviteterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa år kanske ni vill åka skidor istället, som Tellus gjorde i år?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit hårt slit inför So provet för båda klasserna och på lektionerna behöver man ibland sträcka lite på sig och lära sig något samtidigt. Här nedanför ser ni en pausaktivitet på SO’n i Röd – alla ser väl att Fredrik och eleverna ska föreställa Norden!? Danmark nere i ena foten och Norge längs ena sidan och Sverige längs den andra. Fortsättningen med att lägga händerna på bröstet och trycka som inlandsisen fastnade inte på bild.

 

 

 

 

 

 

.

.

Bra att veta!

Efter sportlovet kommer det kanske att bli några schemaändringar för Mars, vilka och hur många vet vi inte än. Vi håller er informerade!

 

När lärare hänvisar till Lpp’er tillexempel inför prov så är det lokala planeringar som vi menar och de finns här https://lemshaga.se/lokala-planeringar/ på lemshaga.se. 

 

Så här ser det ut när man kommer in till de lokala planeringarna. Leta upp ämnet det gäller, välj åk5 och det område som ni arbetar med just nu för att hitta informationen.

 

Det är två viktiga ställen att hålla reda på när man går på Lemshaga och det är

1. lemshaga.se – veckobrev och Lpp’er (lokala pedagogiska planeringar)

Veckobrev kommer ut i slutet varje vecka från mentorerna med aktuell information inför nästkommande veckor och pedagogisk dokumentation av det ni har jobbat med. Obs! ej läxor eller provinformation

Lpp’er presenterar varje ämnes arbetsområden med kopplingar till läroplan och kursplan samt berättar om planeringen och det viktigaste ni jobbar med i varje ämne.

2. Schoolsoft –

Viktig information som sträcker sig över tid och inte bara från mentorerna. Planering inför prov och läxor, se provschemat och matriserna finns här.

 

 

Viktig information

21/2 Föräldramöte år 4-9 Mötet inleds med gemensam föreläsning 18.00 – 19.00 om Sociala medier av Maria Dufva, därefter fortsatt möte klassvis till ca 20.00. Hör gärna av er innan med frågor ni vill ta upp.

Vi tänker oss en info om ”var-hittar-man-vad-i-schoolsoft” enligt önskemål, prata lite mål och matriser inför betyg till hösten, tid att prata Ängsholmen och såklart att berätta om elevernas skolvardag. Vi hoppas klassföräldrarna kan hjälpa till med att ordna fika.

 

Varma hälsningar mentorerna Ayla, Julia och Malin

15 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']