Veckobrev v 8

Hej alla i Jupiter

Då är det dags för ett välbehövligt sportlov. En chans att få vila upp sig lite och få chansen att göra något annat en liten stund.

Veckan som gick

Vi har gjort lite allt möjligt under veckan. Vi har haft lektioner som vanligt men under lektionerna har vi hunnit med matteprov, experiment, spela ordspel, titta på filmer om ytspänning och som vanligt föra anteckningar. Vi slutade också veckan med att åka skridskor på idrottstimmen fredag eftermiddag.

Vi har under veckan tagit ett beslut om att inte ha med oss saker in på lektionen som hör ihop med lektionsarbetet. Det är många som just nu leker med ex. slime, lera eller liknande. Detta var i början ett hjälpmedel för många, att sitta och pilla med men just nu har det tagit överhanden och det har blivit mer en leksak än ett hjälpmedel. Därför har vi pratat med i klassen om att vi lämnar allt sådant utanför klassrummet.

NO- vatten

I NO arbetar vi vidare med vatten i kemin. Vi har gått igenom hur en vattenmolekyl ser ut vi jämförde den med en känd disneyfigur, Musse Pigg. Vi gick igenom vad som krävs för att det ska ”bli” vatten. Det räcker inte med att ämnena syre och väte finns. Det måste finns en syreatom och två väteatomer och de måste ”sitta ihop” för att det ska bli vatten. Vi avslutade veckans NO med att prata om ytspänning vilket också halva klassen har fått göra experiment kring. Resten kommer att göra det vid nästa halvklasstillfälle i NO.                   

Vi har också tittat på två filmer om vatten och ytspänning som ni alla ville se igen. Här kommer länkarna till de två filmer vi såg.

Hur kan skräddare gå på vatten?

Testa ytspänning

Mentorstimme

Från och med v 10 kommer vi att börja med en ny inriktning på mentorstimmen. Alla kommer att få testa på att göra yoga. Detta tillsammans med Camilla som har stor erfarenhet av detta och brinner för området. Ni kommer alla att delta i denna aktivitet men vi kommer att dela in oss i grupper (halvklassgrupper). En grupp är tillsammans med Camilla och övriga är tillsammans med Marie och Krister. Det är bra att tänka på (ni som har långt hår) att ta med sig en gummisnodd dessa dagar/tillfällen för att sätta upp håret.

Föräldramöte

Vi vill bjuda in alla föräldrar till ett föräldrar möte för oss i Jupiter. Detta kommer att ske 20/3 kl 18:00-19:30. Ni är alla hjärtligt välkomna

Ha nu ett riktigt härligt lov

Krister, Camilla, Ayla, Maria och Marie

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.