Veckobrev V11 Mars

 

 

 

 

 

Hej alla Mars elever.

Nu har våren kommit Lemshaga och snön är borta. Ni föräldrar som har fotbollsspelande barn, har säkert märkt att deras kläder är smutsiga. Kan vara bra med ett par extra byxor, som ersätter vinterns täckbyxor.

Ämnena rullar på bra.

SV:

Under 3 veckor till kommer vi att arbeta med olika typer av texter i svenskan. När detta område är klart till v 14 är det dags för vårt nästa område som kommer att handla om tidningar. Vi ska lära oss mer om tidningar, skriva tidningar och undrar därför om någon av er föräldrar arbetar med detta och kan tänka sig att vara med som experter? Hör i så fall av er till Marie.
Kanske något sådan?? Vill gärna ha lite hjälp av föräldrar om de jobbar med detta
Ma:
Vi hälsar Daniel välkommen som vår nya matte lärare. Han och Josefine kommer att ha en överlämning  under veckan.
Eng:
Engelskan rullar på som vanligt i båda klasserna.
Idrotten har vi just klarat av vår vinter jogg på ett bra sätt.
So: Har vi börjat med Medeltiden, på torsdag 23/3 ska vi åka till Medeltidsmuseet.
Vi samlas på skolan 08.30 och tar bussen 8.54. Sen går vi en liten stadsvandring runt Riddarholmen och kommer till museet ca 10.30. Där äter vi vår matsäck. Besöket startar kl 11.00-1200 på museet. Kl 12-13 har vi guidad vandring i gamla stan. Vi satsar på att åka tillbaka med 13.38 bussen. Åter på skolan strax efter kl 14.00. Det är ok med en fika och frukt denna dag + en matsäck. Vi stannar inte för att köpa något, så pengar behövs inte. Denna dag är man givetvis välkommen att följa med som förälder, skulle bara uppskattas.
Vi smyger också igång med ett norm kritiskt arbete som bygger på att alla är vi olika. Detta startar vi med på tisdag då det är rocka sock dagen, då har vi olika strumpor på oss.
Krister/Marie,Simon, Daniel

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']