Plutos veckobrev v. 17

Hej alla Pluto-familjer!

Kunskaper / Normer och värden / Ansvar och inflytande

Nu är våren här för att stanna! När snön nu smällt bort och marken torkat upp mer så inspirerar vädret till massvis med olika rolleker. Rastaktiviteterna är full igång och tänk vad mycket vi tränar på bara genom att leka ute på rasten! Vi tränar bland annat: Regler och normer, jämlikhet, språk, ansvar, hänsyn, glädje, besvikelse och massor med annat!

Bondgårdsprojektet

Vi har fortsatt temaarbetet med bondgården. Den här veckan har vi framförallt arbetat med grisen och grisens familj. I bondgårdsmusikalen ”Djuren på Kackelgården” har vi övat på ”Okki Tokki Tonga” som är grisens låt:

”Okki tokki tonga, okki tokki tonga

Hej missa dig, missa dig hej hej!

Okki tokki tonga, okki tokki tonga

Hej missa dig, missa dig!”

Den här veckan har vi lärt oss mer om grisen. Vi har tillsammans gjort mindmaps, läst faktaböcker och kollat på faktafilmer. Vi har lärt oss bland annat att grisens näsa kallas tryne, familjen gris: Galt, so och kulting, grisarna är kärleksfulla och smarta, när man klappar grisen känns den som en borste och att grisar är renliga för att de har en sovplats, matplats och en plats där de går på toaletten!

Vi har även lekt den gamla leken sätta knorr på grisen. Den går till så att barnen först får rita en varsin knorr, sedan får man  en i taget sätta fast sin knorr på en gris. Dock med en ögonbindel. Vi hade väldigt roligt! Knorren hamnade på alla möjliga olika ställen!

Vi vill förtydliga att Bondgårdsmusikalen kommer att ske i samband med picknicken den 12 juni. Mer info kommer när det närmar sig. Just nu håller vi på att repetera och den här veckan har barnen fått reda på vilka djur de ska få gestalta i Bondgårdsmusikalen. Det finns grisar, hästar, kossor, hönor/kycklingar, en tupp och en mus på vår bondgård. Barnen har utefter vilket djur de ska gestalta skapat masker.  Vi har testat olika estetiska uttryckssätt på olika djur. Kossorna använde färgpennor, grisarna och musen flaskfärg, hästarna kritor och hönorna/kycklingarna fick använda sig av silkespapper.


Vårstädning

På fredagen hade vi gemensam vårstädning på Mellangården. Vi tog våra krattor och spadar för att rensa upp skolgården. Dessutom så plockade vi skräp och sorterade dem efter plast, metall, glas och papper. Dagen avslutades med en gemensam samling vid Amfiteatern där vi lyssnade på vårsånger och vårdikter. Hela kalaset slutade med att vi tillsammans med de andra barnen gick en hattparad. Varje årskurs fick presentera sina hattar/masker och vilket arbetsområde de arbetat med.  Vi använde då våra bondgårdsmasker och fick chansen att öva på låten “Alla har vi varit ägg”!

Skola och hem

Ombyte på idrotten
Den här veckan fortsatte vi med att byta om innan och duscha efter idrottslektionen. Eleverna behöver bara ha med sig gympakläder och handduk. Dock inga inneskor då vi är barfota i gymnastiksalen.

Skolans dag
Onsdagen den 9 maj under eftermiddagen har Lemshaga öppethus för skolans familjer och allmänheten. Denna dag finns det möjlighet att besöka alla olika gårdar och få en inblick i verksamheten. Ett mer detaljerat program om mer info kommer längre fram.

Plutopicknick
Tisdagen den 12 juni kl. 17.00-19.00 har vi vår traditionsenliga avslutningspicknick tillsammans med alla er Plutofamiljer. Mer information kring denna kväll kommer, men se redan nu till att skriva upp datumet i kalendern.

Snart är det dags för lov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids.

Fyll i formuläret i länken nedan och kom ihåg att trycka på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 30/4.
Fritids har öppet kl 7.30-17.00.
Notera att vi stänger 15.00 dag före röd dag och afton. Detta infaller onsdag 9/5, tisdag 5/6 och dag före midsommarafton 21/6. Notera även i kalendern att Fritids har stängt för planering 13-14/8.

Blänkare

*30/4 Skola/Skola och Fritids stängt. (inläsningsdag)
*9/5 Skolans dag. Fritids stänger 15.00 dag före röd dag.
*11/5 (lovdag) 14/5-16/5 (Studiedagar) Skolan stängd med fritids har öppet. Länken till anmälan för dessa dagar och sommarlovet kommer fredag 20/4 på Schoolsoft och i nästa veckas veckobrev.
*8/6 Friluftsdag för alla på Mellangården.

*12/6 Picknick och Bondgårdsmusikalen “Djuren på Kackelgården” på skolan för alla Plutos familjer.
*14/6 Skolavslutning.

Tack för den här veckan och vi önskar er en härlig Valborgshelg!

Mvh,

Pedagogerna på Pluto

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']