Veckobrev vecka 48

Hej alla Neptunusfamiljer!

En förväntansfull vecka har gått med många tankar kring julen. Vi väntar nu alla med spänning och pirr i magen på vad som kommer inom kort.


Svenska – Mina tankar om julen

Vi började veckan med att samlas kring vår adventsljusstake för att tända det första ljuset. Något som vi då fick höra att många av er även där hemma hade gjort under helgen. Ordet advent är en förkortning av latinets adventus Domini som betyder Herrens ankomst. För oss i Neptunus betyder denna ankomst att vi väntar på julen och jullovet.

Vi började  tillsammans fundera vad jul betyder för oss och om det är något speciellt vi tänker på. Eleverna kom att tänka på många olika saker, kärlek, julkalender, julprogram, tomten, julklappar, gran, pynta, chokladhus, pirrigt i magen, snö, snögubbar, pulka, rulla sig i snön, det blir kallare och en varm brasa att värma sig vid. Alla fick därefter skriva ned vad som var viktigast för dem i deras reflektionsböcker. Det är så härligt att höra alla deras meningar och hur de känner inför denna magiska högtid.

img_0729    

     img_0736  img_0738

Vi tog därefter fram deras meningar och gissa om fröken hade tabbat sig när hon skulle skriva ut dem. Alla orden hade klumpat ihop sig. Tack vare alla härliga elever så kunde vi lösa problemet och de kunde klippa isär den långa remsan av bokstäver och vips så lyckade vi läsa vad som stod. Vi löste sedan alla våra uppgifter i Den magiska kulans arbetsbok. 

img_0792  img_0624 

 img_0621  img_0618


Bild – Hjärtan

Nu har vi fått möjligheten att skapa fantastiska hjärtan tillsammans med Cissi under vår bildlektion. Vi skapade tillsammans hjärtan av ståltråd som vi prydde med paljetter och pärlor. Vilken mysig stund vi fick tillsammans.

img_0775  img_0771

img_0778  img_0777


Mössens julafton

Inför Lemshagas julavslutning har vi börjat öva på Mössens julafton som vi i Neptunus ska framföra under kvällen. Vi har övat både i klassrummet samt under rytmiklektionen denna vecka. Vi kommer fortsätta att öva tillsammans under dagarna och alla elever har även fått texten med sig hem så att ni tillsammans kan läsa den om ni vill. Till denna kväll kommer alla elever få klä ut sig till små möss.


Övrigt

– Hörlurar till din IPad på skolan.

Om du vill ta med ett par hörlurar till din IPad på skolan får du gärna göra det.

– Julspel måndagen den 12/12 kl: 9.30 Ingarö kyrka

– Lucia tisdagen den 13/12 kl 8.30 Amfiteatern, se separat inbjudan på hemsidan. Tips är att ta med är ett sittunderlag under denna samling så du slipper sitta i den kalla snön som just nu täcker våra bänkar.

– Skridskodag fredagen den 16/12

– Fadderdag 19/12 kl: 9.40-11.30 övrig tid vanliga lektioner.

Information från Fritids

Snart är det Jullov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.

Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.

Sista anmälningsdatum 5/12.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00  22/12 och 2/1- 4/1.                                                                                    Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 23/12 och torsdag 5/1.                                                                                                          27/12 – 30/12  och 9/1 har fritids stängt.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/7H05pjBmbtc1U18Z2

Julavslutning 21/12 kl: 17.15-18.00 Gustavsbergs kyrka se inbjudan på hemsidan som kommer inom kort.


Trevlig helg alla härliga Neptunusfamiljer,

Camilla, Marie, Trixie och Agneta

img_0797

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']