Venus veckobrev v 18

Hej Venusar!

Vilken solig vecka vi har haft! Det har resulterat i att många av er varit ute och umgåtts, spelat basket och pingis ute i solen på rasterna, härligt och behövligt!

Nu är det ca 6,5 vecka kvar till sommarlovet, men fortfarande har vi mycket kvar att förkovra oss i, i de olika ämnena. Det är viktigt att ni tänker på att peppa varandra och att hålla koll på saker så att ni hela tiden är i fas med inlämningar och dylikt.

Veckan som gick

Den här veckan var en kortare vecka då vi alla var lediga i måndags.

I matten är vi nu igång med arbetsområdet om Algebra och ekvationer. Vi har genom paruppgifter, genomgångar och egen träning jobbat med att skriva numeriska och algebraiska uttryck, förenkla uttryck och att använda och skriva formler för olika samband. Vi har särskilt fördjupat oss i sambandet s = v * t och hur man genom det kan räkna ut en hastighet. I fredags klurade vi även på hur man omvandlar en hastighet i m/s till km/h.

Veckan som kommer

Nästa vecka är en vanlig femdagarsvecka, men vår årliga Skolans dag på onsdag.

Skolans Dag
Onsdag den 10 maj efter lunch (13:00-15:00) är alla föräldrar hjärtligt välkomna att vara med under elevernas lektioner. Eleverna stannar sedan för ytterligare aktiviteter i skolan fram till klockan 16:00 och föräldrar är välkomna att vara med tills dess.

Övrig viktig info

Information kring jobbet med Vårruset. Hälsning från Sonja;

Hej alla!
Nu är vi 20 personer till loppet både på måndagen och tisdagen, vilket är toppen. Jag hör av mig snart angående hur vi gemensamt kan åka dit.

På måndagen den 22 maj jobbar följande personer: Lycke, Sonja, Emma & Camilla E, Mio, Olle, Lisa E + förälder, Sanna, Elin, Kevin, Nova, Alicia & Martha, Clara, Wilhelm & Karin, Alex, Ebba K och Love = 20 personer.

På tisdagen den 23 maj jobbar följande personer: Noel + förälder, Pontus & Sonja, Frida & Myra, Erik + förälder, Olle, Ebba A, Emelie & Tomas, Ebba Å & Ola, Nellie & Louise, Vilma L, Julia + förälder och Björn Brunnander = 20 personer.

Allt gott!

😊Sonja

Det står mer information kring detta i veckobrev för v. 14. Hör av er till Sonja om det är något.

Påminnelse: Lämna inga värdesaker i kapprummet
Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Påminnelse: Se till att du har ett fungerande lås!
Vi vill också påminna om att ta med ett fungerande lås till era skåp. För det är ju där och bara där som ni skall förvara er telefon och andra värdesaker under skoldagen.

Påminnelse: IPads
Som vi tidigare skrivit kommer samtliga elevers iPads samlas in i slutet av terminen. Detta för att vår IT-tekniker skall installera något (som vi inte riktigt förstod…). Denna installation medför att samtliga iPads kommer tömmas på allt innehåll. Martin har lovat att snart komma ut med någon form av lathund över hur du på bästa/enklaste sätt kan spara över dina skolarbeten på en annan enhet.

Sports Camp
För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats.
Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se.
Ledarna hälsar er varmt välkomna!

Vänner från Malawi
Vi har fått nya vänner från Malawi!
Elever på Pluto, Neptunus och Klubben har tagit emot de första breven.

Barnhemmet, där våra brevvänner bor, har ett stort behov av underlakan, långa kjolar, shorts, nattlinnen och pyjamas (5-16 år). Om detta är något som ni har möjlighet att bidra med så tar vi gärna emot detta på Pluto under april/maj. Det går bra att lämna dessa i den blå IKEA-kassen som hänger vid krokarna i hallen, om vi inte är på plats.

Christina, som arbetar på barnhemmet, kommer att komma till oss och berätta om barnhemmet. Då hon åker tillbaka till Malawi kommer hon att ta med sig våra brev och de kläder och lakan vi tillsammans har samlat ihop.

Tack för er hjälp!
/Pluto, Neptunus och Klubben

Klasser i åk8
Nu är det dags att påbörja arbetet med att göra nya klassindelningar till hösten. Syftet med klassindelningen från åk 3 till 4,5,6,7,8 och sist till åk 9 är att eleverna ska bygga upp en trygghet med alla eleverna i respektive årskurs, och därmed öka den sociala förmågan och skapa trygghet för framtiden.

Genom att man ingår i olika gruppkonstellationer lär man sig att utveckla sin sociala kompetens genom till exempel samarbetsförmåga, konflikthantering och förmåga att känna tillit. Ett socialt klimat är något som kan utvecklas. Vi ser stora vinningar med detta ur ett pedagogiskt perspektiv.

Skolan är noga med att det är de pedagoger som känner barnen/eleverna, som sätter ihop de nya klasserna. Det är framför allt mentorerna som är de som ansvarar för klassindelningarna. Vi kommer att meddela den nya klassindelningen någon vecka före sommarlovet, där vi har möjlighet att besvara elevernas funderingar.

Om det finns något som du och ditt barn anser att vi behöver ta särskild hänsyn till inför klassindelningen nästa år önskar vi mentorer veta det. Era eventuella synpunkter kommer att vara en del i det underlag som vi utgår ifrån och vi kommer att beakta dessa i den mån det går. Ni föräldrar mailar era ev. synpunkter till resp. mentor senast söndag 14 maj.

Har ni några funderingar eller frågor är ni välkomna att höra av er till oss mentorer!

Kommande viktiga datum

v.19, onsdag 10 Maj  – Skolans dag
v.20, måndag 15 maj – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Friluftsdag
v.24, måndag – Fadderdag
v.24 tisdag – Klassens dag
v.24 onsdag – Avslutning, sommarlov

Ha en härlig och solig helg!

 

/Charlotta, Mia, Annica och Madelene

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']