Veckobrev Venus v 21

Hej alla Venusar!

Veckan som gått

Veckan som gått har varit solig och kort. Vi började veckan med en mentorstimme där vi enskilt utvärderade årskurs 7 genom ett par frågor;

  • Skriv tre saker som du tycker har varit roligt den här terminen.
  • Skriv tre saker som du hade kunnat gjort bättre den här terminen.
  • Skriv tre saker som du har utvecklats i den här terminen.
  • Skriv tre saker du skulle vilja göra i 8:an’

Det var spännande att läsa era tankar. Många uppskattar olika aktiviteter vi gör tillsammans i klassen. Så mer sådana till nästa termin.

Några av er i klassen var med och hjälpte till som funktionärer vid Vårruset i måndags och i tisdags. Bra jobbat och tack för peppningen vi fick när vi gick i mål:)

Veckan som kommer

Nästa veckan är sista hela veckan för den här terminen. Se till att lämna in allt ni har kvar att lämna in, göra klart kompletteringar och plugga inför de sista proven och läxorna. Peppa varandra!

Klassaktivitet: 

 

Övrig info

Påminnelse: Lämna inga värdesaker i kapprummet
Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Påminnelse: Se till att du har ett fungerande lås!
Vi vill också påminna om att ta med ett fungerande lås till era skåp. För det är ju där och bara där som ni skall förvara er telefon och andra värdesaker under skoldagen.

Påminnelse: IPads
Som vi tidigare skrivit kommer samtliga elevers iPads samlas in i slutet av terminen. Detta för att vår IT-tekniker skall installera något (som vi inte riktigt förstod…). Denna installation medför att samtliga iPads kommer tömmas på allt innehåll. Martin har lovat att snart komma ut med någon form av lathund över hur du på bästa/enklaste sätt kan spara över dina skolarbeten på en annan enhet.

Sports Camp
För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats.
Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se.
Ledarna hälsar er varmt välkomna!

Kommande viktiga datum

v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Friluftsdag
v.24, måndag – Fadderdag
v.24 tisdag – Klassens dag
v.24 onsdag – Avslutning, sommarlov

Hoppas ni får en härlig helg ute i solen!

Charlotta, Mia, Annica och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']