Veckobrev Venus v.4

Hej, Venus!

Först en liten smygtitt på de senaste veckornas No/Teknik, vi har byggt prototyper av fågelholkar och mobilställ samt vattenreningsverk i överlevnadsstil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På måndag (v.5) byter vi period till P3. Håll koll i schemat!

Måndag 28/1 är det sovmorgon till 10.30 på grund av utvecklingssamtal.

30/1 Utveklingssamtal

Hoppas ni har bokat in en tid med mentor på utvecklingsamtalsdagen. Se också till att all information på schoolsoft är ifylld. Eleverna har haft flera mentorstimmar på sig att förbereda sig, det är de som håller i samtalet när vi ses. På samtalsdagen kommer det finnas listor i Ladan över vilken mentor som sitter i vilket rum.

Alla elever är lediga och du kommer bara in för ditt samtal (om du har samtal den dagen, annars är du ledig hela dagen).

 

31/1 Allaktivitetsdag

All information om respektive aktivitet finns på schoolsoft. Viktigt att du är på rätt plats vid rätt tid den här dagen!

 

 

Kommande händelser:

6/2. kl.18.30-19.

Föreläsning för föräldrakoordinatorsgruppen och alla övriga föräldrar om Reggio Emilia.

 

”Mitt liv mina val” 20/3

– vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken!

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Kontakta Fredrik Pettersson om detta låter intressant

fredrik.pettersson@lemshaga.se

 

Trevlig helg!