Veckobrev Venus v.40

Hej alla härliga Morgon- och Aftonstjärnor!

 

Som ni vet läser vi om rymden och astronomi på NO:n just nu. Venus kallas på många språk för både morgon- och aftonstjärna  just eftersom den lyser starkast på himlen näst efter Solen och Månen. Just så är det även med våra Venusar – ni lyser starkast! Heja er för ett totalt sett hejdundrande resultat i samarbete och sport på Lemshagaspelen som resulterade i en första- och en tredjeplats i högstadiets lagtävling.

Förutom att läsa om de olika planeterna på NO:n så har vi börjat prata om ”Varför är kunskap om Universum värdefull för oss som bor på jorden?”. Skriv gärna dina egna tankar kring detta i kommentarsfältet. Vi har även skissat och påbörjat bygge av en Rymdraket byggd av PET-flaska. Tanken är att ha uppskjutning under vecka 43 då vi förhoppningsvis är extra många vuxna i skolan som kan hjälpa till.

På matten arbetar vi med tal och taluppfattning och här på bilderna kan ni se att kreativiteten flödar kring att hitta många möjliga lösningar och att uppmärksamma klasskamraters goda arbete med stjärnmarkeringar. Betingläxa (att träna minst två nivåspår per moment för att befästa kunskaper) skötte klassen som helhet mycket bra och flera av de som glömt kom i efterhand och redovisade sitt arbete. Heja er! Enda säkra vägen till ny kunskap är att lägga ner en god arbetsinsats, kämpa, träna och gärna samarbeta med andra. Samt såklart att fråga när man kör fast.

   

 

 

Vi har pratat en del under veckan om vikten av att respektera varandras saker då det på sistone gömts saker ”på skoj” och lånats saker utan att fråga. Det är ALDRIG ROLIGT för den som tvingas leta efter skor, hörlurar, penna eller ipad. Så en extra påminnelse om det. Dessutom måste flera av eleverna bli bättre på att ha med rätt material, även penna, till lektionerna. Se i schoolsoft om detta gäller dig!

 

Kommande händelser/kom-ihåg:

För läxor/prov – se schoolsoft

Tisdag 8/10 – Venus grön – Livskunskap i Ingarö kyrka

Tisdag 8/10 – Venus röd – ta med tom PET-flaska

Tis v. 42 15/10 – Orienteringsdag för Ladan i Hellasgården

Vecka 43 – Åhörarvecka för alla föräldrar. Schema för anmälan kommer på schoolsoft.

4 kommentarer

  • Jag tror att det kan vara bra att ha information om rymden för att det är intressant och för att ha koll på rymden och hitta annat liv och material.

  • Jag tror att det kan vara bra med information om rymden för att om man hittar liv på en iskall planet och kan se hur de på planeten överlever så kan man göra samma saker åt oss på jorden.

Kommenteringen är stängd.