Veckobrev Venus V. 46

Hej Venusar!!

Ytterligare en vecka har gått. Det är mörkt och mulet men idag och i helgen ska det bli en del sol. Försök att vara ute i solen och ladda batterierna. Ni har och kommer att få en del prov och inlämningar de närmsta veckorna. Ha koll på schoolsoft, Veckobrev och framför allt häng med på lektionerna.

 

Veckan som gick: Vi började veckan med besök hos våra fadderbarn. Vi visade och berättade om böcker som ni tagit med.

Ni spelade spel tillsammans. Det var en mysig start på veckan. Fadderbarnen hade längtat så mycket efter att få träffa er.

Veckan fortsätte med vanliga lektioner.

Veckan som kommer: En vanlig skolvecka utan schemabrytande aktiviteter.Lektionstiden är sååååååå otroligt viktig att utnyttja!!! För extra stöd och hjälp finns studietiden på måndagar 8:30-9:20 (jämna veckor är även vår speciallärare där) kanske också på ojämna veckor, samt fördjupningstiden som varje elev har en gång i veckan. Provtiden på onsdagar (15:30-16:30) är till för alla som av olika anledningar skall göra ett prov, omprov.

Övrigt:

Mailadresser: Nu har vi fått svar från samtliga familjer att det är okej att lämna ut vårdnadshavares mailadress till övriga föräldrar i klassen. Dessa har nu skickats till en förälder bland denna termins klassföräldrar. Hoppas att det kan underlätta er kommunikation.

OBS!! Det har förekommit några stölder av mobiltelefoner.Det är så tråkigt att det händer. Något skåp hade ej lås , något annat förmodligen glömt att låsa med nyckel kvar i låset. Var noga med att låsa era skåp och ha uppsikt över era värdeföremål. Hoppas vi kan hjälpas åt att få ett slut på stölderna. 

Preventionsturnén: Den 26/11 kommer vi åka till kommunhuset som stått på kommande datum en längre tid. Här följer lite mer info om vad det är:
Skolturnén har tidigare besökt alla åk 8, nu har vi valt att gå ned i åldrarna, då det är mer förebyggande att nå ut tidigare, from ht-18 vänder vi oss till åk 7.
Vilka är vi? Representanter från kommunens preventionsteam, Polarna, Mini Maria och
Stödcentrum, Värmdö Kommun.
Vi kommer ge åk 7 information om kommunens förebyggande verksamheter.
Detta görs i ett främjande och brottsförebyggande syfte. Vi lyfter bland annat frågor om
att de i år blir straffmyndiga, vilka brott som är mest förkommande bland unga på
Värmdö just nu samt vart det går att vända sig vid särskilda behov.

Kommande datum:

26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm
29 nov tors Omvärldsdag
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

Då återstår bara att önska er alla en magiskt härlig helg!!

//Ann, Johanna, Mia och Henrik