Veckobrev Venus V. 48

Venus Veckobrev vecka 48

Hej Venusar

Första advent på söndag och idag är det den siste november. Vi går in i vår julmånad. Vi har 3 veckor kvar av skolarbete. Vi fortsätter att nyttja lektionstid, titta i schoolsoft så du ej glömmer något, Läs veckobrevet. Så kämpa på ,hjälp varandra och jobba som ett team.

Veckan som gick: Vi började veckan med ett besök på kommunhuset där Polarna Värmdö och mini Maria tog emot oss och hade en mycket bra föreläsning.De gav åk 7 information om kommunens förebyggande verksamheter.
Detta görs i ett främjande och brottsförebyggande syfte. De lyfte bland annat frågor om
att de snart blir straffmyndiga, vilka brott som är mest förekommande bland unga på
Värmdö just nu samt vart det går att vända sig vid särskilda behov. Vi fick mycket beröm att ni var en trevlig grupp som ställde många bra frågor. Så kul att vara med er.

Vi har också haft vår Omvärldsdag. Ni har röstat fram två museer som vi besökte i går. Vi var på Skansen och en del var på Arme museet. Det var en härlig dag ute där vi gick omkring och tittade på djur och de gamla husen. Vi åt våra matsäckar i ett lunch rum .

Veckan som kommer:
Vanlig skolvecka förutom tisdag då vi ska åka skridskor tillsammans. Se nedan för mer info. Vi lägger ut en nyhet ang tider mm.

På måndag så flyttar vi Röds No lektion från em till mentorstiden. Ni träffas i L3 för att ha NO. På em efter Ma så kommer ni att ha mentorstid istället.

Övrigt

OBS !  Glöm inte att ladda din Ipad på natten . Du måste ha den laddad när du kommer till skolan för att kunna använda den på lektionerna.

 

Skridskodag: Tisdagen den 4/12 kommer vi att befinna oss på Ekvallen för en härlig utedag tillsammans.Vi samlas kl 9.30. Ta med egen matsäck och något varmt att dricka. Så det är hög tid att ge sig upp på vinden och leta fram skridskor, hjälm och kanske en klubba. Hittar man inga där så fråga runt bland kompisar. Det är endast vi i Venus som skall åka så alla fantastiska åttor och nior kanske kan låna ut. Om du bara frågar.

Föräldrakommunikation: För att underlätta den finns det nu två olika sätt för er föräldrar att kontakta varandra. Dels har vi nu förmedlat allas mailadresser och så har ni även facebooksidan som vi skrev om på schoolsoft.

Adventskonsert.
Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan.
Alla är välkomna men man måste ha biljett!
Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan (max 4 per familj).
Högstadiets kör Ladankören, mellanstadiets kör Mellankören och lågstadiets kör Lilla kören medverkar.

Lucia  övning. Gäller vissa elever.

Lucia

Kommande viktiga datum

4 dec tis Skridskodag på Ekvallen
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

Trevlig Första Advent önskar vi i VenusTeamet .