Veckobrev Venus V. 50

Hej Venusar!!

Så har vi då tagit oss fram till sista skolveckan Ht -18.  Ni har jobbat mycket bra  och snart är det jullunch onsdag och avslutning på torsdag kväll. Vilket betyg du får i de olika ämnena har kanske mindre betydelse, vi är alla olika, men det viktigaste är att du kan ha känslan ”Jag gjorde verkligen det allra bästa jag kunde”.

Veckan som gick:  Vi har haft en vanlig skolvecka med prov och inlämningar. Bra  jobbat. Vi fick också vara med om ett mycket fint Luciatåg.

Veckan som kommer: Studietid på måndag morgon inleder veckan. Från 8:30 finns det hjälp och stöd från både speciallärare och annan lärare att få. UTNYTTJA DET!!!!   Eftersom ni började tidigt i torsdags så är ni komplediga på mentorstiden på måndag. Ni som har kvar saker att lämna in eller göra omprov så kommer ni kl 8.30 och gör klart allt.  På onsdag är det jullunch. Venus kommer att få andra lunchtider. Vi äter  12.30.   På torsdag är det Julavslutning. Vi har vanlig skoldag och sen träffas vi kl 18 i hamnen utanför vårdcentralen.

Övrigt

OBS !  Glöm inte att ladda din Ipad på natten . Du måste ha den laddad när du kommer till skolan för att kunna använda den på lektionerna.

Adventskonsert.
Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan. Alla är välkomna men man måste ha biljett!
Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan (max 4 per familj).
Högstadiets kör Ladankören, mellanstadiets kör Mellankören och lågstadiets kör Lilla kören medverkar.
Betygen: Vi har pratat med er om det under terminen men det tål att upprepas. Eftersom ni nu börjar om med tomma matriser och nya kunskapskrav så är sannolikheten stor att även ditt betyg i de olika ämnena kommer att förändras. Ämnesvarningar relativt sent på terminen är inte ovanligt eftersom vi kanske inte arbetat med vissa kunskapskrav förrän nu. Vi kan/får ju inte gissa på att man kanske inte klarar av kommande moment. Våra förväntningar på er är ju alltid höga och utgångsläget är att ni, genom bra lektionsarbete och relevant undervisning, skall nå upp till de olika målen. Se ditt första betyg som ett avstamp mot den resa som vi tillsammans skall göra mot gymnasiet.

Kommande viktiga datum

17 dec mån: Sista dagen för Betygsättning inför jul.
17 dec mån: Kompledighet på mentorstiden för alla som inte har några rester/omprov.
19 dec ons: Julbord för elever och personal. Ändrade lunchtider kan förekomma.Vi har lunch kl 12.30.
20 dec tors: Julavslutning kväll. Alla elever samlas 18:00 utanför Vårdcentralen för fackeltåg. I kyrkan är det sedan mellan 18:30-19:15.
21 dec fre: Kompledig för tors kväll.

Från oss alla till er alla, en riktigt härligt trevlig helg!!

//Ann, Johanna, Mia och Henrik