Venus välkomstbrev!

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Varmt välkomna tillbaka till skolan och Ladan!

Nu är det dags att dra igång ett nytt läsår och vi är så nyfikna på få träffa er!

Här kommer en planering för nästa vecka:

Måndag: Upprop i amfiteatern kl.9.00 sedan träffas vi utanför Ladan och äter glass. Efteråt träffas vi i L1 och L2 för information om vad som händer under veckan. Se till att ni har läst och bekräftat alla nya regler kring lån av Ipads som finns på Schoolsoft. (Har man inte gjort det kan man inte få sin Ipad). Vi går gemensamt till matsalen och äter lunch kl.11.45-12.10, därefter återsamlas vi i klassrummet. Dagen slutar kl.12.40

Medtag lås till ditt skåp!

Tisdag: Välkommen till Ladans ”lära känna dag”. Vi samlas i L1 och L2 kl.8.45. Ni kommer få info om gruppindelning för olika aktiviteter som kommer ske under dagen. Under den här dagen kommer du vara i en av tolv åldersblandade grupper med elever från 7, 8 och 9. Dessa grupper kallar vi i Ladan för ”12-grupper”.  Tillsammans kommer ni i gruppen få spela spel, göra frågesport, tillverka en flagga, prova biljard, basket och på olika sätt träna samarbete. Vi äter lunch på skolan och dagen slutar kl.14.15.

Onsdag: Turf på Skansen. Samling vid Värmdö Marknad kl.8.50 därifrån tar vi oss gemensamt till Skansen (ta med busskort om du har, annars har vi). På Skansen kommer du fortsätta vara i ”12-gruppen” där ni tillsammans ska lösa olika uppdrag under dagen. Dagen slutar på plats kl.13.30 men de som vill får sällskap tillbaka till skolan med pedagoger. Medtag matsäck, fika, vattenflaska, bra skor och kläder efter väder!

Torsdag: Fyra stränders vandring med Venus och föräldramöte. Alla samlas vid Lemshaga IP kl.9.00 . En stund in på förmiddagen tar vi tillsammans bussen mot Klacknäset. Medtag matsäck, fika, vattenflaska, bra skor, kläder efter väder, badkläder samt valfri överlevnadspryl (ej kniv/yxa)! Vi åker gemensamt tillbaka till skolan (från Björkviksbrygga).

När vi kommer tillbaka till skolan ordnar vi tillsammans inför kvällens föräldramöte och föräldrar/barnträff. Vi grillar hamburgare, spelar Kahoot, och testar Ladans olika rastaktiviteter. En del av kvällen vill vi ha föräldrarna i vuxenmöte, själva. Under den tiden är ni elever kvar och spelar spel/hänger. Därefter avslutar vi kvällen med gemensam fika. Vi vill att ni föräldrar kommer kl.17.30 för grillmingel, medtag egen alkoholfri dryck. kvällen slutar cirka kl.20.00. Alla elever får ledigt på fredagen som kompensation (Kan man inte vara kvar som elev hela kvällen ordnar vi en skoldag på fredag kl.8.20-13.30).

Fredag: Kompensationsledigt för alla elever som har varit med hela torsdagskvällen.

Mentorer, halvklasser och annan information löser vi i samband med att vi testkör schemat i vecka 35.

Här nedan finns en viktig blankett ni behöver läsa och fylla i snarast.

Tillstånd blankett skolstart Ladan

Info om skolfotografering, se länk:

Brev, utskick,skylt foto

Specialkost? Gå till hemsidan ”Avtal, blanketter och informationsblad” fyll i och lämna till mentor.

Venus klasstelefon

I år kommer vi använda Merkurius klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har det hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 07

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

 

Varmt välkomna till en spännande termin!

/Team Venus