Venus veckobrev .37

Hej allesammans!

Även om man kanske inte vill erkänna det verkar hösten smyga på oss! Oavsett vad man tänker om det kommer vi möta en höst som lovar många spännande möten för oss i Venus! Mer om det senare i brevet.

Normer & värden/Mentorstid

Det känns som om vi börjar “boa” in oss i Ladan och i klasserna. Riktigt kul att se hur alla hittar sin “vrå” i Ladan för alla de olika aktiviteter som sker. Några saker sticker ut är t ex Minecraft som engagera många, liksom biljard!

Riktigt roligt är också att så många i Venus vill engagera sig i att driva Kaféet! Kommer bli riktigt bra tror vi! Det samma säger vi om “Husrådet“. Även här har vi stort engagemang och vi kommer göra stordåd i år! Sist men inte mist måste vi lyfta Fredagsklubben. Denna klubb vill fånga upp alla som vill göra våra fredagar i Ladan till en mysig, härlig och fantastisk avslutning på veckan! Venusar är med och driver även denna klubb!!!

Utvecklingssamtalen

Vi är tillbaka i “startblocken” för en ny termin. Målet ska göras klart så vi vet vad vi ska sikta mot! Förberedelserna i skolan är klar. Nu gäller finputsning och det sker hemma med alla er fantastiska föräldrar. Obs! detta är en läxa för alla elever och föräldrar.
Veckan (v.38) som kommer har vi samtalen och detta påverkar våra dagar på följande sätt:
Måndag: eleverna startar dagen vid mattelektionen (om man inte har samtal innan). Sedan ordinarie lektioner resten av dagen.
Onsdag: Halv studiedag/halv kompdag innebär att det inte är några lektioner denna dag. De som har samtal hälsar vi förstås välkomna!

Om du är sjuk…

Vill slå ett slag för en klok strategi för er elever (så här i förkylningstider). När ni är hemma bör ni maila era lärare för att på så sätt hålla er uppdaterade om det som sker i skolan. Kolla om någon kan ta hem material till er!
På samma tema dvs kloka strategier bör alla jobba för att maximera orken i skolan. Grunden för detta är ingen raketforskning det är; mat, sömn & rörelse som lägger grunden. Så, venusar hur ska ni fixa detta?

YAM

I veckan (ti) får vi vårt första möte med forskarna bakom YAM. Vi inser att det har blivit lite tajt med tid för att fylla i blanketterna. Detta beklagar vi! När vi väl sätter igång hoppas vi att vi kan bidra med viktiga pusselbitar till mycket viktig forskning!

Nytt datum för Föräldramöte (med viktigt innehåll)

Vi har flyttat vårt föräldramöte till den 25/10 (från 11/10), kl 18-19.30 ( i Ladan). Innehållet kvarstår och denna kväll kommer vi alla få ta del av EFFEKT. Detta är ett program som sätter fokus på ungdomar och alkohol. Erfarenheten säger att vi kommer längre om alla hjälps åt!

SO

Så var det det där med spännande möten…ja det är ett mål denna höst att vi ska få chansen att träffa människor som finns där ute och som på något sätt engagerat sig/jobbat med flyktingar. Med denna målsättning vill vi nå en djupare förståelse för vad det innebär att vara flykting. En annan tanke är att visa på vad som faktiskt kan åstadkommas i denna fråga.

Så här långt har vi fått några mycket intressanta kontakter med organisationer och vi jobbar på att få andra kontakter med myndigheter och politiker (det är valår 2018). Vi är öppna och välkomnar alla som kan bidra med fler kontakter som kan berika detta projekt! Som vanligt blir vi starkare tillsammans!

Vi jobbar just nu för fullt för att förbereda oss för dessa möten, vi behöver ha koll på orsaker till konflikter, se konsekvenser ur olika perspektiv, kunna jämföra olika regioner och dra slutsatser om det vi jobbar med!

Kommande händelser:
25/9 -Lemshagaspel
28/9- Venus röd livskunskap
5/10 – Venus grön Livskunskap
25/10- Föräldramöte/utbildning: 18.00

Ha en fin helg allesammans!

/Venusteamet

 

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']