Venus veckobrev v.10

Hej allesammans!

Mentorstiden – Normer och värden
I måndags satte vi igång vårt arbete med att ta nästa steg med vår arbetsmiljö! Startfokus handlar om att belysa arbetsro och vad detta är för oss. Vi märkte att det var ett tag sedan vi diskuterade detta och vi fick chansen att lyfta fram viktiga saker på nytt. Alla fick också skatta sig i hur man idag bidrar till arbetsro.
Under nästa vecka tar vi nästa steg och då fördjupar vi dessa frågor för att ta fram mer underlag till hur vi har det just nu. Utifrån dessa tillfällen kommer vi sedan att jobba vidare med hur vi tillsammans kan ta nästa steg. Vi kommer diskutera och undersöka olika strategier och hjälpmedel.
Arbetet med dessa frågor är tänkt att dels hjälpa eleverna att hitta strategier, men även att ge oss pedagoger nya strategier att stötta eleverna.
Som sagts tidigare “Starkare tillsammans!”

Klassresan
Vi är på gång och nu måste alla föräldrar in och ta nästa steg. Nu gäller det att gå in i Schoolsoft och besvara frågor där.
Detta ligger som en nyhet – Klassreseplanering

Elevrådsutbildning
Vi hade 5 mycket nöjda Venuselever som kom tillbaka i torsdags efter en heldags konferens/fortbildning för och med elevrådsrepresentanter. Att få träffa andra elever från Värmdös alla skolor gav bra tillfällen att “bygga broar” och lära av varandra!
Nu kan ni vara med och ta vårt Husråd till nästa nivå!

SO
Nu har vi störtdykt in i historien och landat långt bak i tiden i –  Flodkulturerna. Förutom att få med sig allt viktigt om själva kulturerna är vi inne i en fas där mycket annat vävs in på samma gång. T ex hårdjobbar vi i grupparbete som form. Grupperna används också som diskussionsforum och då övar/testar vi att ha muntliga analyser. Detta kommer göra att man senare kan välja detta som form för prov. Här har också klassrumsdiskussioner satts i fokus för att få fler att vara delaktiga även i denna form. Här gnuggar vi hur man gör slutsatser.
Under vårt fortsatta arbete kommer vi att väva in religion i detta och då kommer vi se hur dessa 2 ämnen flätas samman!

Idrott = simning
Henrik tar med klasserna under nästa vecka, ser mer info i Schoolsoft. Observera dock att grön har idrott på tisdag (trots att det står i schemat att röda ska ha det). Detta beror på att röd kommer åka och simma på fredag.
tisdag – grön simning (se schoolsoft för mer info)
Fredag – röd simning (se schoolsoft för mer info)

Livskunskap
Äntligen dags för livskunskap och nästa torsdag 15/3 är det Venus gröns tur:
Samling:8.30
Plats: Kyrkettan, Gustavsberg bakom kyrkan
Eleverna är sedan tillbaka till lunch och har vanliga lektioner sedan.

Följande torsdag 22/3 har Venus röd samma upplägg!

Ha en fin helg allesammans!!

/Venus teamet

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']