Venus veckobrev v.11

Hej alla härligt kämpande och ambitiösa!

 

Vi i Venus är så glada att vi har så ambitiösa och friska elever. Den gångna veckan har inneburit många tillfällen att redovisa sina kunskaper med göra klart-uppgifter, prov, muntliga redovisningar och glostest – och som ni levererar! Heja Venus! Ni lyser klart!

 

Detta trots en oro för Coronaviruset som sprider sig över världen. På matten under torsdagen pratade vi om Covid-19/Corona-oro. Här en liten info-film man kan se för bakgrundsfakta som vi pratat om i skolan tidigare. Alla fick denna gång först prata två och två och sedan lyssna in varandra i helklass. Frågeställningen var ”Mina tankar kring olika saker som kan oroa med Coronavirusets utbrott”. Det var väldigt respektfull och fin stämning i klassen och många olika aspekter som kom upp: Oro för anhöriga och vänner med nedsatt immunförsvar, omsorg om kära äldre, oro kring privatekonomi, världsekonomi, jobb, kommande resor och aktiviteter som påverkas, oro för hur saker i samhället ska fungera (sjukvård, skola) eller varor som kan ta slut. Och oro för kortare sommarlov. Högt och lågt. Fånga gärna upp hur era egna barn tänker hemma. Vi tittade lite på aktuella nyheter och statistik och räknade på risker. Vi avslutade med att konstatera att vi är toppenbra allihopa som kämpar och gör vårt bästa trots oro och att gå i skolan nog är både roligare och mer utvecklande och lättsammare än att försöka sköta arbetsuppgifter hemifrån via internet.

 

Missat skolarbete vid sjukdom, ledighet, frånvaro

Elever som missat saker under veckan (liksom tidigare veckor såklart) behöver kolla mejl, classroom och schoolsoft för att kunna ta igen. Vissa missade uppgifter kan man med fördel göra klart hemma. Andra får  man fråga om efteråt. Ny chans till NO-prov måndag morgon 8.30.

 

Matte och NOTk

På matten har vi avslutat ett arbetsområde i geometri med två olika fördjupningsuppgifter: ”Renovera ditt rum” eller ”bygg en 3D kartong till Geomag”. Eleverna har arbetat enormt ambitiöst och kreativt med detta. Se resultatet här.

På NOTk har vi bland annat tränat begrepp inför prov med rutinen ”Fråga Fråga Byt” och byggt klart händelselådorna där vi kopplat elmotor, summer, lampor, dioder, batteri och sladdar till slutna kretsar med olika teman. Kreativitet, pyssel och praktiskt hantverk om vartannat. Se några exempel här. Vi kommer att göra filmatiserade labrapporter om lådorna kommande vecka.

 

Händer kommande veckor:

(Tis 17/3 Föräldramöte inställt/framflyttat)

(Inspirationseftermiddag inställt/framflyttat)

30/3 fm Skolbio Venus ”A Colony” i Gustavsberg

Påminnelse: Viktigt att kolla schoolsoft frekvent då information uppdateras mer ofta än vanligt.

v.15 Påsklov

 

Med önskan om en härlig helg och ytterligare en bra vecka! /Venuspedagogerna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.