Venus veckobrev v 11

Hej alla fina Venusar!

Nu är vi igång igen för fullt och vi har haft en bra vecka tillsammans i Venus. Många av pedagogerna har kommit och berättat för oss vilka fina och lugna lektioner de har haft med Venusarna. Bra jobbat! Fortsätt så!

Veckan som varit

Vi började med en lugn och skön mentorstimme då vi fortsatte läsa högt ur vår högläsningsbok Dogboy. Det är härligt att se hur många av er som fortfarande njuter av högläsning. Nästa mentorstimme har vi klassråd och då kommer vi lyfta tankar till det kommande husrådet. Vi kommer även lyfta vilka spel och vilket lekmaterial ni önskar köpa in till rastaktiviteterna så fundera gärna på det över helgen.

I matten har vi den här veckan haft fokus på de fyra räknesätten och att kunna räkna ut olika tal inom dem med hjälp av olika metoder t ex algoritmer, talsorter för sig m m. Ni fick utifrån ert oförberedda prov om räknesätten rekommendationer från mig om vad just du behöver träna mer på. Vi har haft genomgångar under lektionstid samt jobbat med olika övningsuppgifter. Det är så roligt att se er motivation att lära er och hur ni hjälper varandra. Jag hoppas att ni fortsätter träna metoderna och multiplikationstabellerna om ni behöver parallellt med det vi kommer fortsätta med nästa vecka. Det är bara att säga till om ni behöver fler uppgifter. I fredags var en del av er även med i Kängurutävlingen som pågår på skolan och världen över. Kul att ni antar utmaningen och ger er på kluriga problem.
För övrigt är nu skolarbetet för fullt igång så ha koll på schoolsoft och lokala planeringar.

Veckan som kommer

Nästa vecka är en vanlig skolvecka.

Övrigt

Skåplås
Nu när ni alla förvarar era mobiler i skåpen är det extra viktigt att ni har lås på era skåp så att inget händer med era mobiler! Det är flera i Venus som inte har lås på skåp. Ni kan ta med er ett lås hemifrån eller köpa ett lås från oss för 50kr.
Tid för Teknisk hjälp
Jon sitter i Hjärtat i Ladan varje onsdag mellan 12.30-13.00 ifall ni någonsin skulle behöva teknisk hjälp med iPaden. Självklart kan man söka upp honom vid andra tillfällen men detta är en bestämd tid då ni kan hitta honom i Ladan för att få hjälp med iPaden.
Klasstelefonen
Till Venus klasstelefon gäller numera 08-586 313 07.

Kommande viktiga datum

V 15 Påsklov
V 16, måndag: Lovdag
V 18; Måndag 1 Maj Lov
V 19; Onsdag 10 Maj Skolans dag
V20; Måndag 15 maj Studiedag

Ha en trevlig och mysig helg, vi ses på måndag!

/Mentorerna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']