Venus veckobrev v.12

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

På Lemshaga håller vi humör och stämning på topp. Venusarna har hög närvaro och bra arbetsro, trots oro, frågor och tankar kring om, när och hur ska undervisningen gå till om lokalerna stänger men inte skolan …

Vi försöker hålla en så vanlig undervisning som möjligt eftersom vi tror att det är det bästa sättet att ta oss igenom denna period. Att allt får vara så normalt som det bara går tror vi skapar trygghet och inre ro. Vår förhoppning är att skolan ska få vara en trygg plats när mycket annat kan kännas lite rörigt. Eleverna har varit otroligt hjälpsamma, anpassningsbara och förstående. I Ladan är det faktiskt väldigt lugnt just nu. Det känns som om eleverna bryr sig lite extra om varandra!

Den här veckan har vi lärare och elever fått prova på och tänka tanken, distansundervisning. Vi vet inte om det kommer bli, men ifall det skulle bli, har vi övat. Ni elever har haft världens bästa tålamod med oss lärare när vi har övat med er, och förmodligen kommer det tålamodet även behövas även lite längre fram, om det visar sig att övningarna blir verklighet.

Det har varit lite annorlunda nu i skolan eftersom vi skurar alla bänkar, tvättar händerna och får maten upplagd i matsalen. Vi lärare påminner även om hur man gör om man måste nysa (vända sig bort och nysa i armvecket) och vikten av att tvätta händerna noga och ofta. Faktum är att klassrummen nog ser renare ut än på länge 🙂

På svenskan håller vi på med två parallella spår, språkhistoria och boken Alex Dogboy. Dessa två spår kommer vi fortsätta på ett bra tag framöver. Just nu finns det gott om material i Lpp:n och från och med nästa vecka kommer det även finnas material i Classroom. Om man är hemma är det viktigt att gå in på Schoolsoft, Lpp:er och Classroom. Det är och kommer vara våra plattformar för kommunikation med er!

Trevlig helg!

/Team Venus

 

 

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.