Venus veckobrev v 12

Hej alla Venusfamiljer!

Vilket härligt vårväder vi haft i veckan! Det är härligt att se att många av er elever letar sig ut mer på rasterna nu. Det spelas basket, kickas fotboll och bara hängs.

Veckan som gått

Vi började veckan med mentorstimme. Den här veckan fortsatte grön med studieteknik. I studieteknik-delen var det den här veckan fokus på ännu fler strategier för att lyckas bättre bl a Hur använder man Loci-metoden? Hur använder man ramsor och linjer? Hur gör man sammanfattningar?  Med röd plockade vi upp tråden som handlade om vad som kan gå fel när man skämtar med någon. Vi utgick från elevernas alla idéer om vad som kan gå fel. Utifrån dessa fick de lyfta fram vilka exempel som var extra viktiga att belysa och diskutera för att skapa förståelse för vad som kan bli fel. Sista steget blir att nästa gång diskutera hur man kan använda humor på ett bra sätt för att skapa bättre sammanhållning och vad man kan göra om det ändå blir fel.

I övrigt är det mycket på gång i ämnena. I matten kopplar vi nu ihop bråk med procent- och decimalform och tittar på sambanden mellan dem. Vi har gjort en hel del starters, övningar 2 och 2 där vi storleksordnat tal i de olika formerna samt gjort en hel del exempeluppgifter. Däremellan har ni fått träna själva på detta.

Veckan som kommer 

  • Grön välkomnar vi tillbaka till skolan v 12 (ej onsdag då det är inspirationsmässa på em) och röd är med på distans v 12.
  • Inspirationsmässa onsdag 31/3 kl 13.00-15.00 med obligatorisk närvaro. Varje elev kommer att vara med på tre olika pass med inspiratörer. Ni kommer på måndag att få reda på vilka inspiratörer som ni ska lyssna på. Passen kommer att vara dessa tider:
         13.00-13.30 Pass 1
         13.45-14.15 Pass 2
         14.30-15.00 Pass 3
         Fem minuter innan passen kommer via mail en länk till mötet på googlemeet.
  • Fredag = långfredag och alla är lediga.

Övrig information

Påsklov v 14.

Ha en härlig helg!

/Venusteamet