Venus veckobrev v 12

Hej elever och föräldrar i Venus!

Nu har många elever börjat njuta av vårsolen och går ut på rasterna. Vi uppmanar alla att gå ut och andas lite frisk luft en stund, och tanka energi, då orkar vi mer!

Vi har noterat att det är flera elever i Venus som struntar i att gå till matsalen för att äta lunch. Prata gärna hemma om vikten av att äta mat för att orka skoldagen.

Veckan som varit

I måndags hade vi klassråd på mentorstimmen. Vi pratade mycket om att klassen är sugna på att sova över i Ladan som gemensam klassaktivitet. Klassen tog upp vad för regler som skulle gälla under övernattning, vilken mat de ville äta och vilka typer av aktiviteter som skulle vara roligt att göra tillsammans under kvällen.

Under klassrådet togs det även upp vad för slags lekmaterial eleverna önskar till rastaktiviteterna. Extra viktigt att det finns roliga redskap att leka med utomhus nu när det börjar bli varmt och skönt ute.

Under mentorstimmen hann vi även med att fortsätta läsa några kapitel i våran högläsningsbok Dogboy. Det är en mysig start på måndagen.

Veckan som kommer

Vanlig skolvecka

Övrigt

Skåplås
Nu när ni alla förvarar era mobiler i skåpen är det extra viktigt att ni har lås på era skåp så att inget händer med era mobiler! Det är flera i Venus som inte har lås på skåp. Ni kan ta med er ett lås hemifrån eller köpa ett lås från oss för 50kr.

Tid för Teknisk hjälp
Jon sitter i Hjärtat i Ladan varje onsdag mellan 12.30-13.00 ifall ni någonsin skulle behöva teknisk hjälp med iPaden. Självklart kan man söka upp honom vid andra tillfällen men detta är en bestämd tid då ni kan hitta honom i Ladan för att få hjälp med iPaden.

Klasstelefonen
Till Venus klasstelefon gäller numera 08-586 313 07.

Ny period

Vecka 14 börjar P4, sista perioden på terminen. Det kan bli några schemaändringar. Ha koll på schoolsoft.

Kommande viktiga datum

V 15 Påsklov
V 16, måndag: Lovdag
V 18; Måndag 1 Maj Lov
V 19; Onsdag 10 Maj Skolans dag
V20; Måndag 15 maj Studiedag

Trevlig helg!

Hälsningar mentorerna i Venus

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']