Venus veckobrev V.13

Hej alla Venusar

Veckorna går fort trots dessa speciella tider.

Veckan som gått blev lite förändrad då ni alla fick en studiedag under onsdagen. Hoppas ni alla använde dagen till att studera flitigt.
I övrigt har veckan flutit på som vanligt. De flesta elever är på plats i skolan där vi denna vecka pysslat med många olika saker.
I so är vi nu inne i ämnet samhällskunskap. Här tittar vi dels på den svenska demokratin, men också på hur länder utanför Sverige styrs. Då får vi även lära om  andra ideologier som inte alltid är så demokratiska.
I Svenska är det språkhistoria som gäller. En fantastiskt möjlighet till att förstå hur språk utvecklas. Här kopplas även ämnen samman på ett naturligt sätt, som so och svenska.
I No fortsätter lärandet kring elektricitet och magnetism.  Lektionerna varvas mellan teori och fantastiska experiment.

I Veckan som kommer blir det lite förändringar. Den klassbio vi skulle gått på under måndagen är inställd på grund av samhällsläget. I övrig kör vi på som vanligt. Sista veckan innan påsklov så håll ut så får vi snart en välbehövlig paus.

För att underlät och framförallt förbereda oss för eventuella förändringar så ligger även lektionsplaneringar ute digitalt på GoogleClassroom.  Så är man sjuk hemma men ändå känner att man orkar och vill hänga med kan man följa ämnenas planering digitalt.

Observera att i nuläget är inte skolans lokaler stängda.
Övrig information kring Covid19 och hur skolan agerar hittar ni från skolledningen på schoolsoft.

 

Kommande datum:

6/4-13/4 påsklov

1/5 – Lov

 

 

Trevlig helg önskar Venus mentorer