Venus veckobrev v.15

Hej allesammans!

Ny vecka med fortsatt delad verklighet…att några är på distans och några här på plats. Vi är glada att alla kämpar på och gör så gott de kan! Se till att fortsätta höra av er om nu upplever att något inte går som det ska då försöker vi hitta lösningar tillsammans!

Mentorstiden

Vi fortsätter med våra dubbla spår även här. Ny infallsvinklar på studieteknik är det ena av våra fokus. Just nu börjar vi se mer på hur man kan planera och skapa bra förutsättningar runt sitt pluggande. Alla tips vi jobbar med får ni gärna kolla på igen hemma och se om det kan vara till stöd för er. I Classroom finns alla länkar till de korta instruktionsfilmer vi jobbar med.

Det andra spåret är hur vi får en grupp där alla trivs och mår bra. Här har vi stannat till lite längre vid fenomenet skämt. Det finns många sidor av detta och då både bra och mindre bra och det kan lätt bli fel. Prata gärna vidare om detta hemma då detta gärna får belysas från fler håll!

SO

Vi går snart i mål med den första delen av varåt arbete med religion & historia. Här försöker vi se hur religionerna judendom och kristendom växt fram, vad de står för men även den historiska samtid detta skedde i. På detta sätt har vi tagit oss tillbaka till flodkulturer och just nu landat i antiken. När vi nu avslutar detta finns det goda chanser att använda/testa de tips vi jobbat med under studieteknikpassen!

Kommande veckor:

v.16 Röd på distans, Grön i skolan
v.17 Grön på distans. röd i skolan
v.18 Röd på distans, grön i skolan + Skolans dag onsdag 5/5 (mer info kommer om denna)
v.19 Studiedagar & lovdagar = ledig vecka

Ha en trevlig helg allesammans!

/Venusteamet