Venus veckobrev v.16

Hej allesammans!

Vi fick en försmak av sommaren denna vecka. Härligt att ta med sig när vi nu kör vidare mot målet denna termin!

Normer & värden – mentorstiden

Arbetet med arbetsro gled denna vecka in på vad man som elev kan göra när man tycker något är otydligt. Vi diskuterade detta då detta är en faktor som eleverna sett bidrar till sämre fokus. Tankarna som rör det lärarna kan göra har vi sammanställt till lärarna och nu var alltså fokus på vad man som elev själv kan göra. Resultatet blir en lista/guide på bra steg man kan göra i dessa lägen.

Andra halvan av denna stund tillsammans hade vi klassråd där vi jobbade med de frågor som eleverna tagit fram.

SO

Mose, Abraham och deras betydelse för judendomen är något vi studerat. Vår tidsresa har nu tagit oss vidare till Antiken och Grekland. Kul att se hur alla nu börjar koppla saker som man känt till till var det faktiskt kommer ifrån ex OS, teater och demokrati. Målet är att alla ska förstå varför antiken är en tid som vi fortfarande idag behöver ha koll på och kanske inse att vi kan lära oss av!

Skolansdag – boka in

Vi närmar oss!
9 maj vill vi att så många som möjligt kommer till oss och tar dela av det vi gjort/gör, samt att man är med oss i vårt jobb med att stötta Barncancerfonden! Eftermiddagen är det som vi slår upp dörrarna och vi återkommer med exakta tider.

“Operation Lemshaga 17/5”

I måndags introducerade vi eleverna i hela upplägget runt det vi just nu kallar “Operation Lemshaga”. Tanken är att vi tillsammans ska göra en insats för Barncancerfonden. Eleverna ska söka uppdrag som de ska försöka få ihop 100 kr för (eller mer). Eleverna som lyckas ordna uppdrag har en hel dag på sig att göra detta och kommer då inte till skolan. De som inte har ett uppdrag kommer till skolan och vi jobbar då här med vår miljö under dagen (vanlig skoldags tider).

För att vi ska veta vilka som har uppdrag delad vi ut en blankett till alla (se även bilaga) som ska fyllas i och lämnas in till skolan senast 4/5.

Operation Lemshaga

Vårstädning – grön flagg

På måndag ska vi vårstäda ute och då behöver man oömma kläder då vi ska sopa, kratta, plocka skräp, släpa ris, måla linjer, skriva och mkt mer! Ta gärna med er handskar att jobba i! När vi är klara är vi reda och njuta av underbara raster tillsammans!!

Datum:

30/4-1/5: Ledighet

10-16/5: Ledighet

17/5: “Operation Lemshaga”

Ha en fantastisk helg!

/Venusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']