Venus veckobrev v 16

Hej alla Venusar!

Ännu en vecka till enda. Ni fortsätter att kämpa och göra ert bästa både hemma och i skolan. Bra jobbat!

Veckan som gått

Vi började veckan i vanlig ordning med mentorstimme. Den här veckan har Venus grön avrundat fenomenet skämt och här är några tankar från eleverna:

Tänk på vilka man skämtar om/med.     

Skämta med någon inte om någon.

Inte skämta om bakgrund, hudfärg eller religion.

Tänk efter innan man skämtar.

Inte skämta om något som är personligt. 

Båda klasserna har även jobbat med studieteknik även denna veckan under mentorstimmen. Vi har bl a tittat på filmer om hur man kan planera och skapa bra förutsättningar runt sitt pluggande t ex planera med whiteboard, använda checklistor, använda inspelning när man pluggar och sedan lyssna på det. Många bra tips och en del av eleverna hade som mål att testa några av strategierna under veckan.

I övrigt flyter ämnena på med en massa olika saker. I matten gjorde grön en avstämning kring procent den här veckan och röd gör kommande vecka. Vi har jobbat med olika metoder för att lösa olika typer av procentproblem som vi stöter på i vår vardag. Vi har också skapat egna uppgifter kring procent – och vilka bra uppgifter ni skapat! Kul att se!

Övrigt:

Vi ser att många elever “glömt” bort att vi är en mobilfri skola. Därför är det många som nu går med sina mobiler i fickan under skoldagen i stället för att låsa in dem i skåpet. En a anledningarna till att vi är mobilfria är för att vi vet att mobilen tar fokus från undervisningen när det surrar till. Därför skall mobilerna vara i skåpet under skoldagarna och inte i fickan.

Kommande veckor:

v.17 Grön på distans. röd i skolan
v.18 Röd på distans, grön i skolan + Skolans dag onsdag 5/5 (mer info kommer om denna)
v.19 Studiedagar & lovdagar = ledig vecka. Dock kan det under dessa dagar förekomma att elever kallas in för att göra kompletteringar om behov finns.

Ha en trevlig helg och ta hand om er!

/Venusteamet