Venus veckobrev v.16

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Nu är vi igång igen efter ett skönt påsklov. Veckan blev en mjukstart eftersom vi var lediga i måndags. Vad duktiga ni var som komihåg att ni skulle simma, allihop, bra jobbat!

Pojken i randig pyjamas

I svenskan håller vi på att läsa “Pojken i randig pyjamas”. Det blev tillslut så att vi läser den i båda klasserna eftersom boken Ondskan, som vi började läsa i Venus röd, visade sig vara alldeles för svår med många krångliga ord och knepiga meningar.

Författarporträtt

På halvklasstimmarna har ni fått arbeta med författarportätt. Ni har fått välja en valfri författare och därefter fått skriva om författarens liv, om några av författarens böcker, om hur språket är och vad ni själva tycker om böckerna. Tanken är att det både ska bli en text som ni lämna in till mig (datum för detta kommer ligga på Schoolsoft) och ni ska även göra en kort muntlig presentation. Som stöd för er muntliga presentation har ni Keynote. Vi ser fram emot alla författarporträtt!

Lämna inga värdesaker i kapprummet

Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Se till att du har ett fungerande lås!

Vi vill också påminna om att ta med ett fungerande lås till era skåp. En annan liten påminnelse är att iPaden som ni lånar från skolan måste vara laddad och finnas på plats. En del av er har blivit lite slarviga med det nu, vilket gör att ni snabbt halkar efter om det är skrivuppgifter som ska genomföras.

Idrotten på måndag

På måndag kommer niorna att ha nationella prov i moderna språk. Därför kommer idrotten börja 10 minuter tidigare och ni kommer att samlas nere på IP. Ombytta och klara, givetvis.

Beröm, beröm, beröm!

Annars vill vi bara ge er beröm, ni är flitiga, ambitiösa och positiva vilket gör att det blir väldigt roligt att undervisa er!

Övrig viktig info

  • Info från Sonja 
Hej alla föräldrar och elever i Venus!
I onsdags var jag och pratade med klassen om hur vi kan tjäna pengar till klasskassan och gav dem ett förslag. Vi kan få jobba på Vårruset och dela ut målpåsar vid målgången. Klassen var positiva till detta, vilket är kul.
Detta innebär att vi behöver vara 20 personer (minst fem vuxna och resten elever) måndagen den 22 maj och 20 personer (minst fem vuxna och resten elever) tisdagen den 23 maj. Tiden är ca.18.00-21.30. För detta får vi totalt: 10.200:-.
Jag skulle behöva veta vilka elever och vuxna som kan hjälpa till med detta och ber er därför svara på följande frågor, i ett mail till mig – sonja.schmitz@nacka.se:
1. Hur många kan hjälpa till från er familj (vuxen och ungdom)?
2. Vilken av dagarna kan ni?
Om vi blir för många som kan och vill, kommer det blir de som svarar först som får. Förhoppningsvis kan det bli flera sådana här jobbtillfällen och då kan andra elever få jobba.
Hör av er om ni undrar något!
Må så gott!
🙂 Sonja (Pontus mamma)
  • Ipads; Vi kommer att samla in alla Ipads v 23. Så passa på att spara över material som ni vill spara till annan enhet.
  • OBS!  Nu är det många som köper nya skor. Kan ni vara så snälla och skriva ert namn i skorna. Just nu är det många som tar fel skor. Tänk på att ha lås på ert skåp så att ni kan låsa in värdesaker eller lämna era värdesaker hemma.

Kommande viktiga datum

v.18, måndag 1 Maj – Lovdag
v.19, onsdag 10 Maj  – Skolans dag
v.20, måndag 15 maj – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Friluftsdag
v.24, måndag – Fadderdag
v.24 tisdag – Klassens dag
v.24 onsdag – Avslutning, sommarlov

Ta hand om er och njut av helgen!

/Charlotta, Madelene, Mia och Annica

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']