Venus veckobrev v 17

Venus

Här kommer veckans händelser. Det blev återigen en ”kortvecka” då vi bara fick 4 dagar på plats i skolan men vi hann med mycket ändå.

Mentorstimme

På måndagens mentorstimme arbetade vi med att utvärdera våra mål vi satte vid utvecklingssamtalen. Alla elever fick fundera på hur det gått. Vad som går bra, vad som kan förändras. Efter utvärderingen städade vi inomhus i våra lokaler. Allt avslutades med en välbehövlig och god glass

Tisdagen blev en distansdag då vi vaknade till att skolan var strömlös. Vi fick snabbt ställa om då det inte fanns ventilation, fungerande toaletter, ett kök som kunde laga mat, ja det blev distans istället.

Källkritik

Vi har i svenskan börjat med att jobba med källkritik. Vi har haft många lektioner nu där vi väckt den kritiska tanken till liv. Vad är det vi har framför oss? Ni har fått ta ställning till bilder, vilket perspektiv de väljer att fota och hur det kan vrida samma situation, att vi ser olika saker. Vi gick vidare och granskade fler och fler bilder.

Vi har sista lektionen denna vecka fått jobba med ”fejk eller sanning”. Hur vet vi vad som är vad? Vi pratade om att vi behöver ta på oss ”de kritiska glasögonen” och fundera. Varför är detta sant eller falskt? Sista uppgiften denna vecka var att ni skulle leta efter nyheter som var sanning eller falskt. Sedan skulle ni presentera det i en grupp där gruppen fick fundera på om nyheten just var sann eller falsk. Det var superkul att höra era resonemang. Ni vände och vred på rubrikerna för att fundera och få fram ett rätt svar. Med tanke på ert engagemang och era resonemang/diskussioner tror jag att det var en lyckad lektion.

Kommande:

  • Välkomna på Skolans dag 11/5
  • Torsdag 19/5 kör Henrik och Cristin en dag i naturen kring ”Clean the coast”, friluftsliv och No. Tid och plats meddelas på Schoolsoft.
  • Omvärldsdag 23/5
Tack för denna vecka!

Henrik, Crisini, Charlotta och Marie