Venus veckobrev v. 17

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Hoppas ni har haft en fin vecka i snöyran! På mentorstimmen i måndags lyckades vi fånga dagens solstrålar, och inledde morgonen med en gemensam promenad till scoutstugan. Det var en skön start på veckan.

En hälsning från Malin på Lemshaga:

Vi har fått nya vänner från Malawi! 

Elever på Pluto, Neptunus och Klubben har tagit emot de första breven.

Barnhemmet, där våra brevvänner bor, har ett stort behov av underlakan, långa kjolar, shorts, nattlinnen och pyjamas (5-16 år). Om detta är något som ni har möjlighet att bidra med så tar vi gärna emot detta på Pluto under april/maj. Det går bra att lämna dessa i den blå IKEA-kassen som hänger vid krokarna i hallen, om vi inte är på plats. 

Christina, som arbetar på barnhemmet, kommer att komma till oss och berätta om barnhemmet. Då hon åker tillbaka till Malawi kommer hon att ta med sig våra brev och de kläder och lakan vi tillsammans har samlat ihop.

Tack för er hjälp!

Passa på nu att rensa i era garderober. Det vore ju fantastiskt om saker vi själva inte har behov av längre kan ge nytta till någon annan!

Information:

 •  Nu börjar Vårruset närma sig! Hälsning från Sonja;

  Hej alla!

  Nu är vi 20 personer till loppet både på måndagen och tisdagen, vilket är toppen. Jag hör av mig snart angående hur vi gemensamt kan åka dit.

  På måndagen den 22 maj jobbar följande personer: Lycke, Sonja, Emma & Camilla E, Mio, Olle, Lisa E + förälder, Sanna, Elin, Kevin, Nova, Alicia & Martha, Clara, Wilhelm & Karin, Alex, Ebba K och Love = 20 personer.

  På tisdagen den 23 maj jobbar följande personer: Noel + förälder, Pontus & Sonja, Frida & Myra, Erik + förälder, Olle, Ebba A, Emelie & Tomas, Ebba Å & Ola, Nellie & Louise, Vilma L, Julia + förälder och Björn Brunnander = 20 personer.

  Allt gott!

  😊

   Sonja

  Det står mer information kring detta i veckobrev för v. 14. Hör av er till Sonja :

 • En påminnelse när det gäller godis och snacks på Lemshaga; Det är godis, snacks- och läskförbud på skolan. Det betyder att om vi ser någon elev med detta så tar vi det och slänger det direkt. Viktigt att veta är att det råder totalförbud mot alla typer av nötter och sådant som innehåller nötter, då vi har elever på skolan som är VÄLDIGT allergiska.
 • Ipads; Vi kommer att samla in alla Ipads v 23. Så passa på att spara över material som ni vill spara till annan enhet.
 • OBS!  Nu är det många som köper nya skor. Kan ni vara så snälla och skriva ert namn i skorna. Just nu är det många som tar fel skor. Tänk på att ha lås på ert skåp så att ni kan låsa in värdesaker eller lämna era värdesaker hemma.
 • Lämna inga värdesaker i kapprummet. Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

  Kommande viktiga datum:

  v.18, måndag 1 Maj – Lovdag
  v.19, onsdag 10 Maj  – Skolans dag, återkommer med mer information kring denna dag.
  v.20, måndag 15 maj – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
  v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
  v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
  v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
  v.23, fredag 9 juni – Friluftsdag
  v.24, måndag – Fadderdag
  v.24 tisdag – Klassens dag
  v.24 onsdag – Avslutning, sommarlov

  Hoppas ni får en härlig helg!

Kram från mentorerna i Venus

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']