Venus veckobrev v.18

Hej allesammans!

Kort vecka med full fart!

SO
Nu gäller det fullfart framåt i historien och vi är nu hos romarna. Vad gjorde de så mäktiga? Hur lyckades de behålla sin makt så läng? Vad skapade deras rikedom och vad lämnade de efter sig? Ja vi har lite att söka svar på just nu och våra arbetsgrupper som vi håller fast vid få nya uppdrag att ta sig an. Vi hoppas att ni kommer och tar del av vår tidsresa på skolans dag (se nedan)!

Innan vi är klara med terminen kommer vi att avsluta vår tidsresa och ta oss till nutiden och det dagsaktuella valrörelsen. Vi ska då störtdyka in de frågor som nu är i luften och vi jobbar för politikerbesök just nu. Ska bli spännande och i höst är det val, även för er elever (skolval)!

Ungdomsting
I veckan blev det också klart att vi skickar 6 taggade elever till årets Ungdomsting i Värmdö. Här ska de få chansen att påverka kommunens politiker samt vara med och diskutera framtidsfrågor. Kul tycker vi!

Varmt välkomna till Skolans dag och Ladan den 9 maj kl.12-15!
 På onsdag nästa vecka den 9 maj mellan kl.12-15 firar vi på Lemshaga Skolans dag! Det betyder att skolan är öppen för familjer, släktingar och allmänheten. Vi i Ladan bjuder på olika aktiviteter som basketutmaning, armbandstillverkning, ansiktsmålning, Kahootutmaning och armhävningstävling. Förutom att ha trevligt och roligt, syftar aktiviteterna till att samla in pengar till Barncancerfonden.
Tillverkning av pärlarmband med texten “HOPE” 10kr/st. Alla pengar går direkt till Barncancerfonden.
Armhävningstävling, 1kr/armhävning, för varje armhävning du gör bidrar Ladan med 1kr till Barncancerfonden!
Ansiktsmålning, 10kr/ansikte. Alla pengar går direkt till Barncancerfonden.
Varmt välkomna!

Operation Lemshaga
Skolans dag blir en form av uppvärmning inför den 17/5 som är vår “Operation Lemshagadag”. Alla elever ha fått en dag på sig att försöka ordna ett uppdrag som de kan utföra. Lyckas man får varje uppdrag in pengar till Barncancerfonden! Som det ser ut nu har verkar alla ha lyckats vilket gör att vi har bra chanser att göra en insats!!
Om man har ett uppdrag behöver man inte komma till skolan denna dag.

Kommande datum:

9/5: Skolansdag
10-11/5: Lov
14-16/5: Studiedagar
17/5: Operation Lemshaga

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Venusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']