Venus veckobrev v.19

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Nu är det inte många veckor kvar på terminen och i årskurs sju, tänk vad fort det har gått!

I svenskan håller vi dels på med Alex Dogboy och dels låtanalyser. Under veckan har vi ”haft besök” av några karaktärer fån boken och passade då på att göra intervjuer. Nästa vecka får vi förmodligen besök av fler karaktärer, det ska bli spännande att se vad Dogboys vänner har att berätta! Jag vill återigen slå ett slag för läsningen. Håll i och håll igång. Det är viktigt att ni försöker läsa under sommarlovet, annars finns risken att ni har tappat en hel del läskondition när årskurs åtta börjar.

Vårt nästa projekt är låtanalys. Ni hade tydligen gjort låtanalyser i flera ämnen, flera gånger förut … men iallafall, vi kör igen. Låtanalysprojektet går ut på att välja en låt och skriva om den.

Som ni säkert redan har hört kommer skolavslutningen se lite annorlunda ut mot tidigare år. Vi kommer vara utomhus med Venus, på någon plats nära Lemshaga. Inga föräldrar kommer tyvärr kunna närvara.

Nästa vecka är en vanlig skolvecka. Veckan därpå kommer en del elever, under tisdag och onsdag kallas till ”komma-ikapp dagar”. Det är mentor som kallar dig till dessa dagar. Om du blir kallad är det obligatoriskt att komma. Om du inte blir kallad har du studiedagar hemma.

Vi försöker vara ute i den mån det går och upplägget på lektionen tillåter. I måndags på mentorstimmen tog vi till exempel en stärkande promenad i morgonsolen och i tisdags fick ni elever sitta ute och spela in läsläxan, om ni ville.

 

Trevlig helg!

/Team Venus