Venus veckobrev v.2

Gott nytt år allesammans!!

Nytt år och vi är igång! Kanske inte på det sätt vi trodde när terminen tog slut men ändå, KUL!!
Detta innebär att vi nu jobbar upp ångan för att ta oss mot nästa delmål, sommaren!

Distansundervisning

Ingen har nog undgått att starten blev digital. Vi mentorer är glada för att så många saker fungerar bra och beröm till alla som bidrar till det! Skolan vill förfina det vi gör för att det ska bli än bättre och vi kommer i Schoolsoft gå ut med detta inför måndag (”Distansundervisning v. 3 och framåt”) Läs igenom upplägget och hör av er om ev frågor. Under mentorstimmen på måndag kommer vi titta närmare på det också!

V3 kommande vecka är Grön på plats i skolan och Röd har lektioner på distans

Mentorstimme

Veckans mentorstid ägnade vi åt att lägga grunden inför kommande termin och utvecklingssamtal. Uppdraget var att studera matriser. Tufft, svårt spännande och lärorikt kan det vara men vi lär oss om vi lägger tiden på det! Vi kommer fortsätta kommande veckor och prata gärna hemma också om den kommande terminen!!

Tider för utvecklingssamtal kommer dyka upp under veckan som kommer. De kommer vara digitala även denna termin så håll utkik!!

SO

Kartor och klimat har glidit in i fokus i det vi gör. När det gäller kartor handlar det just nu om namngeografi och med det skaffa sig referenspunkter runt om i världen. Här finns behov av att börja öva i tid och hjälp gärna till hemma med förhör! Klimatkunskaper, det andra spåret, behöver vi för att förstå varför platser blir sårbara och för att förstå hur vi människor påverkar och blir påverkade. Vi ska synliggöra viktiga kopplingar till fattigdom och kopplingar till människors flykt från olika delar av världen.

Ha en fin helg allesammans och var rädda om er!!

//Venusteamet

Vi går mot ljusare tider!