Venus veckobrev v.20

Hej Venus!

I måndags hade alla elever studiedag och var lediga från skolan.  Vi lärare hade då fortbildning,  där vi ficka njuta av och presentera fantastiska elevprojekt för varandra. Det var lärorikt och inspirerande.

På Bilden börjar selfie-trycken bli klara och pryder nu väggen i bildsalen. Ni är så duktiga! Kul!

Om någon missat detta så kan ni läsa Sonjas information kring Vårruset som går av stapeln nu på måndag;

Hej alla som ska jobba på vårruset (jag hoppas ni vet vilka ni är vid det här laget)!

Tiden för både måndags- och tisdagsgruppen är 18.00-21.30. Vår uppgift är att dela ut målpåsar till de som har sprungit/gått i mål och att hålla lite ordning i tältet, där vi står. När sista personen har kommit i mål ska vi städa upp i tältet och runt omkring samt plocka ner material och staket (detta gäller tisdagsgänget) och efter det får vi gå hem.

Jag föreslår att vi åker dit gemensamt från Värmdö marknad, så alla har någon att åka med och så alla hittar. Att åka dit med bil är inte att rekommendera, då det är galet med folk, men om någon väljer att göra det så är det bra om ni meddelar detta till mig.

Mitt förslag är att vi åker buss 474 från Värmdö marknad kl.16.46, byter till tunnelbanan i Slussen, är framme vid Universitetet kl.17.27 och sedan går vi ca 10 minuter till tältet där vi ska jobba. Jag tänker att det kan vara bra att ha lite marginal om något skulle hända på vägen eller om någon är sen. Vi möts vid busshållsplatsen kl.16.40. Om någon väljer att åka med 474 från en hållplats tidigare är Värmdö marknad är det bra om jag får veta det.

Vi får något att äta och dricka där (det brukar vara en wrap). Tänk på att ha kläder efter väder (det kan bli kallt på kvällen) och bra skor, då vi kommer att stå hela tiden. Vi kommer troligtvis att ha funktionärsvästar på oss, men de ger ingen värme.

Hör av er om ni har frågor, funderingar och/eller kommentarer till detta upplägg, annars ses vi kl.16.40 vid busshållplatsen-Värmdö marknad. Kul!

Information till alla elever i Venus och Vårdnadshavare;

 

Veckan som kommer

Torsdag och fredag är det Kristi himmelsfärdshelg och vi är alla ledig från skolan. Passa på att vila ut ordentligt så att ni orkar med de sista veckorna av skolarbete.

Övrig info

Påminnelse: Lämna inga värdesaker i kapprummet
Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Påminnelse: Se till att du har ett fungerande lås!
Vi vill också påminna om att ta med ett fungerande lås till era skåp. För det är ju där och bara där som ni skall förvara er telefon och andra värdesaker under skoldagen.

Påminnelse: IPads
Som vi tidigare skrivit kommer samtliga elevers iPads samlas in i slutet av terminen. Detta för att vår IT-tekniker skall installera något (som vi inte riktigt förstod…). Denna installation medför att samtliga iPads kommer tömmas på allt innehåll. Martin har lovat att snart komma ut med någon form av lathund över hur du på bästa/enklaste sätt kan spara över dina skolarbeten på en annan enhet.

Sports Camp
För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats.
Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se.
Ledarna hälsar er varmt välkomna!

Vänner från Malawi
Vi har fått nya vänner från Malawi!
Elever på Pluto, Neptunus och Klubben har tagit emot de första breven.

Barnhemmet, där våra brevvänner bor, har ett stort behov av underlakan, långa kjolar, shorts, nattlinnen och pyjamas (5-16 år). Om detta är något som ni har möjlighet att bidra med så tar vi gärna emot detta på Pluto under april/maj. Det går bra att lämna dessa i den blå IKEA-kassen som hänger vid krokarna i hallen, om vi inte är på plats.

Christina, som arbetar på barnhemmet, kommer att komma till oss och berätta om barnhemmet. Då hon åker tillbaka till Malawi kommer hon att ta med sig våra brev och de kläder och lakan vi tillsammans har samlat ihop.

Tack för er hjälp!
/Pluto, Neptunus och Klubben

Hoppas ni får en härlig helg ute i solen!

Kramar från mentorerna i Venus

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']