Venus veckobrev v.22

Hej allesammans!

Nu närmar vi oss sista veckan och målgång!

Mentorstiden har under våren varit fylld med studieteknik och med tiden har fokus glidit in på områden som har med motivation. Fenomen som grit och mindset är det som vi nu nosat på och börjat diskutera. Eftersom vi är på distans varannan vecka blir det ofta så att vi studerar något först och diskuterar när vi ses. Vår tanke är att lägga en grund med gott om idéer till hur man kan utvecklas som elev. Alla elever har sedan egna dokument med tankar runt detta och där ofta också kopplingar till länkar vi använt om ni behöver titta tillsammans hemma!

En del i detta har även varit att vi lyft inställningen till våra sista dagar denna termin. Om man är trött är det lätta att uppfattas negativ och det kan bli så att det sprider negativ energi. Om det går att vända på detta och se att man nu, just nu, har allt det bra (läs sommarlovet) kvar. Då går det kanske lättare att använda dessa få dagar vi har kvar till att umgås men klassen. Just nu befinner vi oss också i en tid med mindre press och stress än det normalt brukar var! Alltså tid att njuta – tillsammans!

På samma tema dvs att se saker på olika sätt delar vi mentorer gärna några tankar inför hösten. Vi ser redan fram mot att träffa vår grymma Merkuriusgrupp. Den är redan bra och den kommer bli än bättre när vi lär känna varandra mer! Om någon känner nervositet förstår vi det! Men tillsammans stöttar vi varandra och då kan detta vara något man växer av när man tar sig förbi något som till en början känts jobbigt. Det kommer nämligen bra bli bättre och bättre för varje år!

Skolloppet
I veckan testar vi i Ladan skolloppet. Tanken nu är att vi till nästa år utmanar oss själva och ser om vi kan få med oss sponsorer i detta. Allt för att då stötta Barnhjärnfonden. Peppa gärna era ungdomar hemma att fundera på vart de skulle kunna söka sig för att finna dessa! Ni ungdomar som läser detta ska förstås tänka stort och se möjligheter!

På samma tema kan vara bra att nämna att grundplanen är att våra Merkurius elever har prao i åk 8. Därav värt att också börja fundera kring och diskutera där hemma! Mer info längre fram.

Veckan som kommer
Alla detaljer behöver vi lägga i Schoolsoft men nedan ser ni grovplanen. 

Kommande datum:

Vecka 23:

Måndag: Vanlig undervisningsdag enligt schema

Tisdag: Skolans dag + skolloppet. Mer info i Schoolsoft med tider, matsäck mm.

Onsdag: Aktivitetsdag och städdag, inlämning av ipads och tömning av skåp (Mer info i Schoolsoft). På onsdagen måste alla ipads returneras för att gå igenom en uppdatering under sommaren. Under den här uppdateringen raderas allt iPad-innehåll, så det är viktigt att du sparar en säkerhetskopia av allt du vill behålla på enheten. Här finns instruktioner om hur du gör det:

https://drive.google.com/file/d/1k1LNwT28utTz-CvibavkA_cb4SgLdwvk/view?usp=sharing

Torsdag: Klassens dag i Södersved. Skolan ordnar mat – men ta med egna bestick och tallrik. Mer info i Schoolsoft

Fredag: Skolavslutning. Mer info i Schoolsoft

Ha en fin helg allesammans!!

/Venusteamet