Venus veckobrev v.3

Hej allesammans!

Nu är vi igång på riktigt och nu kör vi!

Mentorstiden- normer & värden

Ja, vi är verkligen igång och då gäller det att jobba fram en riktning! Därför jobbar vi som vanligt med att sätta nya mål. Självklart stämmer vi av de gamla och läser in oss på matriser först! På måndag gör vi klart i skolan och sedan är läxan att hemma kolla igenom allt tillsammans med er föräldrar. På detta sätt kan ni alla, som vanligt, få koll inför samtalet. Ni föräldrar har också er egen del att fylla i, i Schoolsoft.
Utvecklingssamtalen ligger sedan v.6 och ni föräldrar behöver gå in och boka tid i Schoolsoft om ni inte redan har gjort detta!

SO

Vi ska ställa dem mot väggen! Ja, partierna i kommunen alltså! Vårt jobb med människor på flykt går nu in mot ett nytt delmål. Vi tar reda på mer om kommunens ansvar och här vill vi undersöka vad de olika partierna i kommunen tänker. När de väl gett sina svar kommer vi kritiskt granska dessa innan vi presenterar denna “heta” valinformation!
Vi har tagit experthjälp för att lättare ta oss an denna uppgift och därför träffas Venus röd vid Kommunhuset på tisdag 8.10 (Skogsbo).

 

Kläder – märka – skåp

Vinter på riktigt innebär mer kläder till skolan. Märk dem, märk dem, märk dem! Tydligt budskap alltså. Ni elever ska se till att ni har dem i era skåp och som vanligt glömmer ni inte att låsa in värdesakerna inklusive mobilen!!

13/2 Allaktivitetsdagen

Vi närmar oss äntligen allaktivitetsdagen tisdag 13/2 (v.7)!
En av årets höjdpunkter, enligt vissa, närmar sig och som vanligt kommer det finnas flera olika alternativ att välja mellan och inom närmsta tiden går vi ut med information om alla alternativen.
Vi vill dock redan nu ge er en första information om en av aktiviteterna som man kommer kunna välja, skidresan. Detta är för att undvika frågetecken, missuppfattningar och viss frustration som skett tidigare år. Det är också av anledningen att ni i lugn och ro ska kunna diskutera detta hemma. Årets skidresa går till Kungsberget
 Att tänka på:
* Det är bara elever i åk 7-9 som åker med våra 2 bussar dvs inga föräldrar eller elever i yngre åldrar som åker med oss.
obs! Elever i åk 6 kommer ha en egen bokning
* Vi kan inte åka med fler bussar då vi inte har fler pedagoger som kan följa med och ansvara.
* Vi har ett fast antal platser vilket innebär att det kommer finnas ett litet moment av “först till kvarn”. Vi kan inte ge förtur till några pga t ex ålder. Vi kan inte heller byta de bussar vi bokat.
* Vi kommer inte finnas med eleverna i backarna, men vi har fasta återsamlingsplatser där det alltid finns personal. Vi har vuxna som åker skidor men de kan förstås ej vara med överallt.
* Vi kommer kunna erbjuda en enkel men kul skidskola under 1 tim av fm för nybörjare.
* Det är alltid pedagogerna som beslutar i vilken buss som eleverna ska åka i.
* Dagen varar från 6.00 – ca 19.30.
I anslutning till att eleverna får information om alla olika fantastiska val man kan göra skickas mer information ut i Schoolsoft. Där ser man även tidsplanen för när man kan börja boka.
Efter detta kommer all info skickas vi Schoolsoft då det är den kanal vi kan nå ut till alla som går i åk 7-9.

Schemaändringar

Nästa vecka startar Period 3 för året. Det innebär att det skiftas i olika grupper ex bild/slöjd och musik. Därför är det delvis nya scheman som gäller.

 Övriga datum:

YAM 6 feb: Vi fortsätter att delta i detta viktiga forskningsprojekt om ungas psykiska ohälsa. Det är åter 90 min per klass som vi hjälper till att samla in data.

Onsdag 14/2 kommer Polisen, Soc, Polarna och miniMaria till Lemshaga.
Mellan 18.00 och 19.00 håller de ett föredrag kring hantering av brott, tidiga tecken och kommunikationsvägar.
Samtliga föräldrar och andra som är intresserade är välkommen.
Vi ser detta som en stor möjlighet och chans, därför hoppas vi så många som möjligt kommer.
Plats Ladan.

Föräldramöte 21/2: Boka in datumet då detta är ett gemensamt datum för flera årskurser.

v.9 sportlov

Ha en fin helg allesammans!!

/Venusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']