Venus veckobrev v.34

VENUS VECKOBREV V.34

Hej alla nya Venusar!

Veckan som gått: 

Vi är så glada att vi fått träffa alla! Onsdagen var vi tillbaka till skolan och träffade alla kompisar och ätit glass. Dagen gick jättebra och alla fick information om schemat, utdelade skåp och eleverna kunde träffa sina lärare.

Torsdagen var en tuff dag! För att försöka förstår hur svår och allvar flyktingars situation i världen är och för att förbereda oss inför fortsätta med teman i SO under åren, så spelade vi en rollspel. Den tog oss runt hela skolan och dagen var fylld med svåra dilemman och var fysisk krävande. Alla klarade det utmärkt och alla lärare som var med var jätteimponerade av gruppernas resonemang och samarbete.

Under fredagen hade vi en lugn dag som alla hade förtjänat. Vi badade på Södersved och spelade fotboll, kort, rugby, volleyboll. Vattnet var perfekt och många elever visade sina färdigheter genom att hoppa från trampolinen medans andra valde att simma eller bara slappna av i vattnet.

 

Veckan som kommer:

Måndag 24/8: Vi samlas i L3 och L4 8.30. Ni kommer få info om gruppindelning för olika aktiviteter som kommer ske under dagen. Under den här dagen kommer du vara i en av tolv åldersblandade grupper med elever från 7, 8 och 9. Tillsammans kommer ni i gruppen få göra olika aktiviteter på skolan. Vi äter lunch på skolan och dagen slutar kl.14.15.

Tisdag 25/8: Turf i Gustavsberg. Samling 10:00 vid Kyrkparken i Gustavsberg. Ni tar er dit på egen hand. Dagen går ut på att ni tillsammans i grupperna från måndagen ska lösa olika uppdrag. Dagen slutar på plats cirka kl.14.30. Medtag matsäck, fika, vattenflaska, bra skor och kläder efter väder!

Onsdag 26/8: Vi börjar läsa enligt schema. (Era scheman finns nu på SchoolSoft. Detta är ett första utkast och kan komma att ändras.)

Föräldramöte 26/8 18.00-19.30 Föräldramötet kommer att hållas digitalt via Google Meet Länk till google meets kommer att finnas i Schoolsoft. En av punkterna under föräldramötet kommer att handla om Ipads. Samma dag kommer vi ha genomgång med eleverna om vad som gäller. Efter detta kommer man redan på torsdagen 27/8 få möjlighet att få ut sin iPad.

Övrig information:

Coronapandemin åtgärder

Därför ska vi minimera antalet besökare till skolan och minimera risken för smittspridning

genom att:

  • Föräldramöten sker digitalt. 
  • Utvecklingssamtalen sker antingen utomhus eller digitalt. 

 

På måndag v. 35 öppnar Ladans Cafe Hjärtat för terminen.

Det kommer att finnas fruktdryck, muslibars, wasa sandwich, smoothie, torkad frukt m.m. till försäljning. Under Corona-pandemin kommer vi endast sälja styckeförpackade varor. Öppettider är förmiddagsrast samt ibland efter kl 13, ej lunchtid. Detta gäller när elever har tid att stå och sköta cafeterian.

För att kunna handla behöver du ett klipp-kort som kan köpas på plats. De finns för 50kr eller 100kr och kan endast köpas för kontanta pengar – vi kan inte ta swish/kort.

Hoppas vi tillsammans kan göra Cafe Hjärtat riktigt bra!

Vänliga hälsningar cafegruppen genom Malin Björn

 

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Blanketter

Här nedan finns en viktig blankett ni behöver läsa och fylla i snarast.

Tillstånd blankett skolstart Ladan

Specialkost? Fyll i och lämna till mentor snarast.

Specialkost

Kontakt

En förändring detta läsår är att vi avskaffar “Klasstelefonen” helt och hållet. Istället återgår vi till att ha Personalrums-telefoner och utflyktsmobiler. Den personalrumstelefonen som finns till Ladan är: 08 – 586 313 14. Vanligtvis nås vi pedagoger och mentorer lättast via mailen.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det vanligtvis blir förändringar under första veckorna.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera era uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

 

Kommande datum:

V.37: Skolfotografering

V.39: Utvecklingssamtal

 

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Venusteamet.