Venus veckobrev v 35

Hej alla Venusar!

Veckan som gått

Under måndag och tisdag hade vi fullt fokus på sammanhållning och trygghet i ladan. För att lyfta detta hade vi under måndagen olika stationer med syfte att alla elever i ladan ska känna varandra och också känna sig trygga med varandra. Ni fick i grupper genomföra olika aktiviteter som t ex biljard, basket, quiz om Ladanreglerna, spela spel och lära er hur man genomför en turf. Allt detta mynnade sedan ut i den stadsorienteringen (Turfen) vi genomförde under tisdagen i Gustavsberg.  En dag där vi i grupperna från måndagen, med blandade elever från åk 7 till åk 9, utförde en digital orientering med samarbetsövningar. Det blev två fantastiska dagar där eleverna visade upp sig från sin allra bästa sida.

På onsdagen körde vi igång med undervisning enligt schema. Det har varit mycket information för er under veckan och alla lärare har ägnat mycket tid för att lära känna er som personer och men också på vad ni har för förväntningar på respektive ämne.

Under veckan har ni också fått ut varsin iPad. Tänk på att ni skrivit under regler för att få använda dem och det är viktigt att dem följs. När det är lektionsstart ska iPads inte vara uppe om inte läraren har sagt det. Eleverna har tillsammans med Fredrik även skrivit ner fem bra iPadstrategier till sig själva. Hör gärna med era ungdomar vilka dem valde så att ni också kan finnas där och stötta dem kring det. Det finns nu även en lista på schoolsoft kring vilka appar som är vit-listade dvs vilka ni får ha och använda på er av.

I onsdags fick vi mentorer chans att ”träffa” de flesta av er föräldrar på ett digitalt föräldramöte. Det var en ny och spännande upplevelse för oss alla, även om vi helst träffar er här på plats. Tack för ert engagemang och era fina kommentarer efter mötet. Vi kommer att lägga ut ett kort protokoll från mötet på schoolsoft för er som inte kunde närvara vid mötet. Vi ser framemot att träffa er ”live” framöver.

Veckan som kommer

Det kommer att vara en skolvecka enligt schemat. Tänk på att det redan nu har skett några schemaändringar. Håll koll på ert schema på schoolsoft.

Övrig information

  • “Skärmtid” på elev-iPads. Funktionen “Skärmtid” på elev-ipads ger vårdnadshavare en möjlighet att ställa in olika typer av anpassningar och begränsningar om man så behagar. Aktiverar ni funktionen “Skärmtid” så får ni skapa en egen pinkod och kan t.ex sätta en tidsgräns för mellan vilka klockslag iPaden får användas.  Apple har en bra guide, länkad nedanför, som går igenom alla delarna för att ställa in “Skärmtid” och Lemshaga uppmuntrar vårdnadshavare att tillsammans med sina barn utforska möjligheten att hitta en hållbar balans mellan skola, skärmtid och annan fritid. https://support.apple.com/sv-se/HT208982
  • Ni har fått ut en nyhet på schoolsoft kring namn- och bildpublicering. Ni behöver inte svara på det då vi redan fått in den information från er i redan inlämnat dokument.
  • Under nästa vecka kommer vi att publicera utvecklingssamtalstider inför v 39. Håll utkik efter det då det är först till kvarn. Mer information om hur det praktiskt kommer att gå till kommer längre fram.
  • Info från Värmdö kommun:

  • Kontakt: Klasstelefonen kommer inte finnas kvar. Däremot kommer vi ha en telefon i Ladans arbetsrum. Dit kan du ringa på 08-586 313 14. Vi nås dock lättast via mail.
  • Skåplås: Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.
  • Värdesaker: Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.
  • Nötallergi: Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.
  • Specialkost: Specialkost? Gå till hemsidan “Avtal, blanketter och informationsblad” fyll i och lämna till mentor. Detta gäller även er som önskar äta vegetarisk kost. Fylls inte dessa lappar i så får vi inte rätt kost med på utflykter. Specialkost – blankett
  • Kommunikationspolicy. Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan. Kommunikationspolicy – Lemshaga

Kommande datum och aktiviteter:

V 37  10 sep Elevfotografering i grupp och enskilt

V 37  11 sep Lemshagaspelen

V 39  21-23 sep Utvecklingssamtal

V 44  Höstlov

Ha en härlig helg! Vi ses på måndag!

/Team Venus