Venus veckobrev V.38

Veckor går och nu är V.38 slut. en händelserik veckan som till stor del gått i det praktiskas tecken.

Under tisdagen gjorde vi ett besök på tekniska museet. Här fick vi göra allt från att lyssna på Christer Fuglesang och hans otroliga resa mot att bli Sveriges första astronaut. Till hans första rymdpromenad. Otroligt spännande. Vi fick även prova massor med praktiska moment i teknikens tecken. Hur ser vi ut inuti? Hur stor kraft har en häst på sina framben när den hoppar, hur programmerar man en rymdbil och hur ser och fungerar en självkörande buss, är bara några exempel.

 

Veckan fortsatte sedan i idrottens anda. Lemshagaspelen gick av stapeln. En dag av gemenskap och fantastiska prestationer. Vilken härlig grupp Venus är som hejar och stöttar varandra. En så viktig dag för att bygga och vårda relationer i gruppen.

Inför kommande vecka:

Nästa vecka är det utvecklingssamtal. Det betyder att schemat kommer se lite annorlunda ut.
På måndag börjar eleverna lite senare, nämligen till första lektionen innan lunch. Mentorstiden utgår då vi har samtal denna tid. Ni som har kör ska ändå gå på den.

Hela Onsdagen har vi utvecklingssamtal. Det betyder ingen ”vanlig” skola denna dag.

En liten praktisk påminnelse kring elevernas Ipads. Det är viktigt att den är laddad, både paddan och tangentbordet är man kommer till skolan. Annars blir det svårt att göra det som krävs.
Vi använder digitala läromedlet från Gleerups där möjligheten till att få texten uppläst finns uppmanar vi alla elever att ha ett par hörlurar i skåpet.

Föräldravecka
Eftersom vi tycker att det är så viktigt att bibehålla den goda kontakten med alla föräldrar och hur viktigt det är att föräldrarna vet vad vi gör i skolan bjuder vi in till en föräldravecka. Veckan det gäller är vecka 43.
Ni kan se det som att vi har öppet hus hela vecka 43. Alla föräldrar är då välkomna till Ladan för att se hur vi jobbar, vad eleverna gör och kanske delta lite i undervisningen.

Uppdaterat förväntansdokument
Skolan har nu uppdaterat sitt förvänansdokument. Därför skulle vi vilja att ni läser igenom.  Vi skulle vilja få det nya dokumentet påskrivet och inlämnat till oss mentorer. Om ni inte håller med eller har frågor kring dokumentet ber vi er kontakta skolans ledning.

Förväntansdokument 190829

Sena inlämningar
Det dyker upp en del frågor kring vad som händer om man lämnar in uppgifter sent.
Det som gäller är: Om man inte håller inlämningstider kan risken finnas att vi lärare inte hinner rätta uppgiften ordentligt. Den blir då bara rättad till en E-nivå. För att undvika detta kommunicera alltid med den läraren det berör så ni kommer överens om det behövs mer tid.

 

PS. På lördag är det ”Håll sverige rent-dag”
En liten påminnelse då detta varit ett engagerat område tidigare.

 

Venus mentorer önskar er nu en fantastisk helg.

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.