Venus veckobrev v 4

Hej alla fina Venusar!

Veckan som varit

Veckan som gått har haft fokus på utvecklingssamtal och därmed erat lärande och utveckling. Tack för era fina och viktiga utvecklingssamtal som vi har fått tagit del av. Ni har förberett er på ett utmärkt sätt genom era keynotes. Bravo! Vi mentorer kommer självklart finnas här som stöd under resten av terminen, men är det specifika ämnesfrågor rekommenderar vi er att ta direkt kontakt med berörd lärare.

I matten har vi fortsatt med statistik och den här veckan har vi haft fokus på lägesmåtten; medelvärde, median och typvärde. Vi började med att inventera skostorleken i klassen och sedan fick ni beräkna medelvärde, median och typvärdet på skostorleken i klassen. Vi pratade om hur vi kom fram till de olika värdena och diskuterade även vilket/vilka som var lämpligast i just den här undersökningen och drog även paralleller till andra undersökningar. Nästa vecka kommer ni att få påbörja er egna undersökning som ni ska genomföra, sammanställa, beräkna och resonera kring. Börja redan nu fundera på vad du ska göra en undersökning om.

För övrigt är nu skolarbetet för fullt igång så ha koll på schoolsoft och lokala planeringar.

Veckan som kommer

 • På onsdag 1/2 ska hela Venus på skolbio. Vi samlas utanför Gustavsbergsteatern kl 9.15. Ni behöver alltså inte komma till skolan innan. När bion är slut åker vi tillbaka till skolan för lunch och fortsätter med ordinarie schema.

Bion heter Nykomlingen och handlar om följande;

Benoit 14 år, anländer till Paris med sin familj. Att komma till en ny klass visar sig vara svårare än väntat och den första skoldagen blir en prövning. De enda som välkomnar honom är klassens töntar. Men där finns också en svensk tjej, Johanna som han blir vän med och förälskar sig i. Hon börjar dock umgås alltmer med det coola gänget och Benoit arrangerar på inrådan av sin morbror en fest. Men är det redan för sent? Vad kan en enda kväll åstadkomma? Och vad är man egentligen tvungen att offra för att bli cool?

 • På torsdag 2/2 ska Venus grön på Livskunskap. Vi samlas vid Ingarö församlingsgård kl 8.20. Vi är där fram till 11.30 och därefter tar vi buss tillbaka till skolan för lunch och ordinarie schema.

Övrig viktig info

 • Allaktivitetsdag – måndag 6 februari
  Måndag den 6:e februari anordnar vi på skolan en allaktivitetsdag.
  En aktivitet är en skidresa till Romme. Hur man bokar (för det gör man själv) finns att läsa på schoolsoft.
  För er som inte har bokat in er till Romme finns det nu en valblankett på schoolsoft som ni behöver fylla i för att göra ert val av aktivitet inför Allaktivitetsdagen. Mer info om dagen kommer i nästa veckobrev
 • Nya regler för mobiltelefoner och iPads
  Förra måndagen presenterade vi de nya reglerna kring mobiler och iPadanvändning och det har vi även informerat om på utvecklingssamtalen. Som ni kanske har sett på Nyheten på SchoolSoft kommer reglerna att börja gälla fr.o.m nu på måndag 30 januari (v.5).Eftersom vi har nya regler kring iPaden behöver ni alla skriva på den reviderade iPad avtal.
  Lämna in avtalet till en mentor senast måndag morgon. Ni kan få papperskopior om ni behöver det, säg bara till.
  Avtal om tekniska hjälpmedel på skolan (åk7-9)
 • Tid för Teknisk hjälp
  Jon sitter i Hjärtat i Ladan varje onsdag mellan 12.30-13.00 ifall ni någonsin skulle behöva teknisk hjälp med iPaden. Självklart kan man söka upp honom vid andra tillfällen men detta är en bestämd tid då ni alltid kan hitta honom i Ladan för att få hjälp med iPaden.
 • Klasstelefonen. En del föräldrar efterfrågade numret till klasstelefonen. Det är numret 08-586 313 07 som gäller nu.

Kommande viktiga datum

1/2 Venus besöker biosalongen samling 9.15 Gustavsberg
2/2 Livskunskap, Venus Grön, samling 8.20 Ingarö församlingsgård
6/2 Allaktivitetsdag
16/2 Livskunskap, Venus Röd, samling 8.20 Ingarö församlingsgård
22/2 Föräldramöte kl 18-19 föreläsning av Maria Dufva ang sociala medier . Kl 19.15 samlas vi i L2.
v.9: Sportlov

Ha en riktigt skön helg!

/Mentorerna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']