Venus veckobrev v.40

Hej allesammans!

Oktober är här och wow vilka färger!

Normer & Värden: Mentorstiden & Livskunskap
Nu har båda klasserna fått chansen att återbesöka livskunskapen. Denna gången i Gustavsberg (Kyrkettan). Upplevelsen har varit bra och vi har fått bra tillfällen att diskutera viktiga frågor, chanser att öva på att samarbeta!
Under mentorstiden har vi satt studieteknik i fokus igen. Vi hoppas att kunna ge nya inspirerande tips på hur man kan ta sina studier ett steg vidare!

SO

Vi har spännande möten framför oss! Under hösten kommer vi att få besök från Röda korset, Sida och Clowner utan gränser. Alla har det gemensamt att de jobbat med flyktingar på olika sätt och de har dessutom närhet till det som sker i Sydsudan. Under hösten kommer vi också få chansen att träffa människor som engagerat sig för att hjälpa till här på Värmdö.  Om ni har fler idéer eller ser andra möjligheter som kan hjälpa oss att komma än längre får ni gärna höra av er till Fredrik!

För att komma väl förberedda till dessa möten jobbar vi just nu hårt med att förstå flera av de bakomliggande orsakerna till läget. Vi studerar orsaker till konflikter och vi försöker förstå varför platser är sårbara. I studiet av detta fördjupar vi oss i frågor som handlar om klimat (främst Afrika) och jordbävningar/vulkaner. Vi försöker se sambanden till stora fenomen som makt och hur fattigdom påverkar situationen.

Ipads & digitala läromedel
Vi kan se att många nu börjar hitta sina sätt att använda sitt nya verktyg på! Extra roligt är att många delar med sig av sina tips, inte minst nu när en ny uppdatering kommit!
Vårt nya digitala läromedel börjar vi också bekanta oss med och det finns många fördelar som vi använder oss av allt från understrykningar, ordlistor, anteckningar till att kunna lyssna in texter. Vi jobbar med att hantera störningar i Wifi/uppkoppling/portaler och här är klasserna bra medhjälpare i detta detektivarbete!

Happy friday

Vilken avslutning på veckan vi fick! Fredagsklubben fixade morgonmys till alla! Många hade hörsammat uppmaningen att klä sig färgglatt! Det blev många glade miner under dagen!

Föräldramöte 25/10
Maila gärna om ni har punkter ni skulle vilja lyfta.

Plats: Ladan, kl 18.00-20.00

Ha en fantastisk hel allesammans!

/Venusteamet

En kommentar

  • Giovanna Davidsson säger:

    enligt min almenacka är den 27 okt en fredag. Ska vi ha föräldramöte då?

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']