Venus Veckobrev V 40

Hej på er!

Fortfarande lite sol och härliga höstdagar även om det är ganska kallt på morgonen. Hoppas att alla är uppdaterade på schoolsoft och veckobrev.Nyttja lektionerna och kom gärna på måndag morgon om ni behöver ta igen något ni missat.

Veckan som gick:  Mentorstiden på måndagen så arbetade vi med Ladans regler och trivselregler. Vi kommer att arbeta vidare med dem på måndag v 41. Därefter var det prisutdelning från Lemshaga spelen. Vilka vann??? Jo Venus grön slog alla klasser i Ladan. Stort Grattis till er. Priset var en härlig vitaminkick. Frukter och juice. Så härligt.

Venus Röd var på Livskunskap under tis fm.

Ann, Mia och Henrik har varit med på lite olika lektioner under veckan. Vi kommer att kalla till mentorssamtal med vissa utav eleverna för att arbeta vidare med arbetsron och koncentrationen på lektionerna.

Ni avslutade veckan med prov i SO för Patrik. Jag hoppas det gick bra.  I Hkk så håller vi på med Matlagningsmetoderna. Vi har avslutat Ansa och finfördela och nu är vi inne i metoden koka. Alla jobbar mycket bra och det blir bra resultat.

 


Veckan som kommer: Måndag; På mentorstiden så fortsätter vi att arbeta med trivselregler. Trygghetsteamet kommer till oss för att presentera sig.

Tisdag så ska Venus grön på Livskunskap. Se schoolsoft för tider.

Övrigt:

Arbetsron.
Vi mentorer tycker att det börjar bli bättre på många lektioner men vi är inte riktigt där som vi önskar vara än. Alla härliga Venuselever förtjänar bättre!! Vi mentorer har under veckan varit med på olika lektioner. Vi har fått en bättre samlad bild över vad som sker i klassrummet när arbetsron blir lidande. Vi kommer att följa upp detta genom mentorsamtal med de elever som behöver det. Blir det trots detta ingen förbättring så kommer vi att kalla till ett extra utvecklingssamtal där just arbetsron och lektionsrutiner kommer stå i fokus.

Teater på Ingarö församlingsgård.
I måndags fick vi finbesök av Elin och Kristina från Ingarö församling. De berättade om ett nytt teaterprojekt som de kommer att starta upp. Varje måndag mellan 15:00-17:00 är alla intresserade välkomna till Ingarö församlingsgård (där Livskunskapen är). Där blir det mellis och teaterspelande. Tänk på att det behövs mer än skådespelare för ett teaterprojekt så DU kan säkert hitta en uppgift som intresserar dig. Har ni frågor så tveka inte att höra av er till;
elin.norin@svenskakyrkan.se eller kristina.a.eriksson@svenskakyrkan.se

Hästallergier.
Vi vill göra er alla uppmärksamma på att vi har elever i Ladan som är väldigt allergiska mot häst. Detta medför att; inga häst redskap/kläder får vara i skolans lokaler. Man kan alltså inte komma från stallet på morgonen med kläder som varit där.

Kommande datum:

9 okt tis Livskunskap
19 okt fre Orienteringsdag på Hellasgården
V 44 Lov
13 och 21 nov Konst workshop
26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm
29 nov tors Omvärldsdag
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

 

Ha en härlig helg.

Mia, Johanna, Henrik och Ann