Venus veckobrev v.40

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Så har vecka 40 passerat i ett rasande tempo. Venus röd har varit på Livskunskap, ett besök som många uppskattade. Nu börjar också datum för prov och diverse inlämningar komma ut på Schoolsoft. Så glöm inte att se över dina uppgifter så att du inte missar något.

Under mentorstiden i måndags gjorde vi en uppgift som kallas papperskorgen. Den går ut på att var elev får tilldelat sig tre pappersbollar. Oberoende var man sitter i klassrummet ska man sedan försöka pricka en papperskorg som står längst fram i klassrummet. Förutsättningarna för alla är långt ifrån lika och de som prickar papperskorgen är för det mesta de som sitter på främre raden, så blev det även hos oss. De som satt på främre raden fick kolor som vinst för att de klarade uppgiften så bra vilket ledde till kraftiga reaktioner från de som satt längre bak. Det är orättvist! Tanken är som ni förstår att få fram åsikter som dessa.

Frågor som vi diskuterade efteråt var:

  • Var detta rättvist? Varför? Varför inte?
  • Hur kan man göra detta på ett rättvisare sätt?
  • Kan ni koppla den här situationen till liknande situationer i vårt samhälle?

Fler av er föräldrar har hört om det här hemma eftersom vi fått mycket positiv återkoppling. Roligt när något verkligen påverkar! Uppgiften är verkligen tänkvärd.

Kommande:

11/10 Pluggstuga under mentorstiden för de som vill i No och matte. Passa på att ställ dina frågor inför de kommande proven.

13/10 Skolan stänger 13:00 för planering-lunch erbjuds.

V 42 Orientering – specialschema men ungefär samma start och sluttider.

V 44 Höstlov

Blänkare: 

  • Glöm inte att se nyheten på  Schoolsoft om kommande Covid-19 vaccination.

 

Med önskan om en trevlig helg!

Marie, Henke, Charlotta & Cristin