Venus veckobrev v 40

Hej alla Venusar!

Det är härligt att solen fortsätter att lysa på oss trots att vi går in i oktober. Vi får njuta så länge vi kan av den härliga hösten som vi har i år – passa på att gå ut och titta på de vackra färgerna och den friska luften så mycket du kan.

Nu är det tre veckor kvar innan det är dags för höstlov. Det ligger en hel del prov och läxor ute nu så tänk på att planera i tid och se till att inte halka efter. Ta ansvar för att ta reda på vad du behöver ta igen om du varit sjuk eller ledig.

Veckan som varit

Vi började veckan med prisutdelning av Lemshagaspelen. Solen vann klasspriset och elever i olika klasser fick priser för sina prestationer i olika grenar.

img_5090

Därefter fortsatte vi mentorstimmen i mentorsgrupper och vi pratade  bl a om Ladans oskrivna regler och trivselregler. Det är viktigt att vi alla följer dem för att må bra och trivas i Ladan. Vi utsåg även matrådsrepresentanter som senare under dagen skulle träffa kökspersonalen och andra representanter för att prata om skolmaten.
Vi avslutade med att göra rutinen “Dragkampen” för att synliggöra elevernas tänkande kring påståendet Det är viktigt med de senaste prylarna och märkeskläderna. Så här såg det ut i en av mentorsgrupperna;

img_2069

I matten har vi under veckan tränat på en av våra förmågor matematiska begrepp. Eleverna fick träna på att beskriva olika begrepp inom bråk och försöka se samband mellan dem. Vi pratade om att man kan beskriva begrepp på olika sätt t ex genom ord, bild och exempel. Vi har också tittat på några uppgifter från mattescreeningen som vi gjorde i början av terminen och gjort en aktivitet kring hur man multiplicerar bråk. Nästa vecka fortsätter vi med multiplikation av bråk.

Hälsning från Marie: I No:n är vi inne sluttampen kring vårt område Fröväxter och sparväxter. Vi har fått lära oss om vem som namngett detta, kategoriserat in växter i familjer, skillnaden mellan fröväxter och sparväxter, vad en svamp egentligen är men också vad det egentligen heter det vi kallar svamp. Vi har också haft en berättarpromenad. Det var en mysig lektion i skolgen där er uppgift var att ta reda på fakta/information om en valfri växt i närområdet och informera era kompisar och mig. Vi fick lära oss massor! Efter detta område börjar vi med sex- och samlevnad.

img_1189img_1194img_1196

Veckan som kommer
Nästa vecka är en vanlig skolvecka. Håll koll på läxor, beting, halvklasser, idrottsaktiviteter och annat på schoolsoft.

Viktiga datum framöver:
20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
24/10  – Livskunskap Venus grön 8.20- 11.30
v.44 – Höstlov
7/11 – Livskunskap Venus röd 8.20-11.30

Ha en riktigt härlig hösthelg!

Madelene Annica Mia Charlotta

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']