Venus veckobrev v 42

Härliga Venus!

Då är det bara 1 vecka kvar inför ett välförtjänt lov! Det har ni verkligen förtjänat för ni har jobbat som bara den.

I svenskan har vi arbetat väldigt mycket med resonemang den sensate tiden. Vi utgick från ett exempel där det fanns med

VAD
VARFÖR
EXEMPEL
KONSEKEVENSER
SLUTSATS

Vi har utgått från boken vi läser ”En sekund i taget” där vi tagit påstående och frågor och försökt resonera kring. Vi började med att resonera enskilt i våra skrivböcker där vi skrev ned en sak i taget. Ju längre vi arbetade desto enklare blev det att få det flytande i resonerande texter där allt gick i ett.

Det slutade med att vi i klassen (ena, då den andra hade orientering) kunde göra detta som en argumentation då alla fick ta ställning till frågan (från boken) ”Ska Hedvig och Ella stanna eller gå”. Eleverna fick ställa sig i klassrummet efter ”Stanna, gå, eller både och”.

När grupperna bildades, beroende på ställningstagande, fick de tillsammans ganska snabbt komma på ett resonemang till varför de valt just detta ställningstagande. Sedan började resonemangen och då också argumentationen för att sitt ställningstagande var det mest genomtänka och det ”rätta”. Jättekul att se!

Orientering

Under tisdagen var det orienteringsdag för Venus runt skolområdet. Ni startade vid den beryktade mördarbacken och var sedan ute i markerna kring Lemshaga för orientering. Det var både praktiskt och teoretiskt under dagen. Henrik var med er ute, en grupp i uppehåll och en grupp i ganska ordentligt regn. Jag fick äran att hänga med er och göra det teoretiska provet.

Vad jag har fått höra av er var ni glada för dagen, om än lite trötta efter både ha tagit ut er fysiskt (sprigna) och psykiskt (provet och kolla karta).

Kommande

V 44- Höstlov

Ha en trevlig helg

Team Venus!

En kommentar

Kommenteringen är stängd.