Venus Veckobrev V. 43

Hej alla Venusar!

Nu är det snart höstlov. Bra kämpat alla Venusar. Ha ett riktigt härligt lov. Passa på att vara ute,vila och ät god och nyttig mat.

Sen är ni välkomna tillbaka utvilade och pigga  måndag v. 45 och då kör vi 7 veckor fram till jullovet.

Veckan som gick:Det har varit en vanlig skolvecka. Ni har haft matteprov och jag hoppas det gick bra. Ni var på Allahelgonaspel i Ingarö kyrka.

Veckan som kommer:  Då är det Höstlov.

V 45 är ni Välkomna tillbaka.

Övrigt;

Fadderbarnsträff; Måndag den 12 nov är vi inbjudna till våra fadderbarn på mentorstimman. Fadderbarnen kommer att ta med sig sin favoritbok och berätta om den. Vi och fadderbarnen vill att ni också ska ta med er en favoritbok och berätta om den.

Parkompisar/Fasta platser; Från om med v.45 kommer varje ämneslärare att göra ”sina” egna platser i klassrummet. Vi frångår alltså det här med att ha samma parkompis i alla ämnen. Vi mentorer kommer att vara behjälpliga för de undervisande lärare som så önskar att diskutera platser för eleverna.

Klassföräldrar: Vi bestämde på föräldramötet i september 2018 att de föräldrar som är klassföräldrar för terminen ordnar med aktiviteter för att bidra till klasskassan samt klassgemenskapen. Följande föräldrar är följande terminer:

Hösten 2018 – åk 7 Ella, Viggo BS, Sofie B, Oskar B, Pelle B, Nova E, Liam F, Leo GF, Casper H, Emil K, Blenda K, Nelson M och Andreas M
Våren 2019 – åk 7 Hannes, N, Matilda, N, Maya PL, Amelie R, Ida GS, Daniel S, Olivia S, Alma S, Julia S, Sakarias V, Alva W, Vigga W och Edvin WY
Hösten 2019 – åk 8 Hugo A, Emila A, Samuel B, Pär-Albin, B, David B, Melvin D. Linnea D, Anna-Sofia E, Wilma EE, Saga F, Viggo G, Ruben HB och Lovisa H
Våren 2020 – åk 8 Lion H, Alexander J, Wille K, Agnes L, Noelia L, Edith L, Vera PH, Maj S, Vendela S Wilmer T; Gösta TL, Vera W och Kevin Å

 

Tyvärr har inte alla föräldrar svarat på frågan om det är okej att ”dela ut” en maillista till övriga föräldrar i Venus. När vi fått svar av samtliga vårdnadshavare så meddelar vi detta. Det är självklart upp till var och en av er men då ser vi gärna att ni svarar NEJ i rutan så att inga förväxlingar sker. Nyheten ligger ute på schoolsoft!!

Arbetsron: Vi håller nu som bäst på att prata med våra olika mentorselever kring vad vi uppmärksammat under våra klassrumsbesök. I onsdags eftermiddag hade vi klasskonferens där undervisande lärare i Venus diskuterade hur vi på bästa sätt skapar goda arbetsförhållande för oss alla. Bestämda platser, tydlighet över lektionsinnehåll, struktur, iPads en bit bort om de inte används, rutiner kring avslut var några saker som kom upp. Inte direkt några revolutionerande saker men det behövs inte om vi alla hjälps åt. Skolan skall vara en arbetsplats!! Vi mentorer har fått höra många positiva exempel på riktigt väl fungerande lektioner under veckan. Däremot har inte alla lektioner flutit på som vi önskar, så arbetet från vår sida kommer fortsätta. Vi hoppas och önskar att även ni föräldrar fortsätter diskussionen hemma och tveka inte med att höra av er om något specifikt skulle dyka upp i era samtal. Tillsammans når vi slutmålet snabbare!!

Kommande datum:

V 44 Lov
26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm
29 nov tors Omvärldsdag
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

Önskar er alla en riktigt härlig helg och lovvecka.

Ann, Johanna, Mia och Henke