Venus veckobrev v.43

Hej alla lysande Venusar!

Nu är det äntligen dags för den första välbehövliga pausvilan – höstlovet! Ni har gjort en fenomenal första tid på högstadiet och kämpat bra med både att komma in i nya rutiner, lära känna nya lärare och kämpa framåt med skolarbete – däribland poddar om hjärnan, prov i geografi och raketuppskjutning med efterföljande prov i astronomi. Ni tar skolarbetet på allvar, anstränger er och gör ert bästa och når på så sätt fina resultat. Heja er! Ni har dessutom utvärderat halvterminen på en reflektionspromenad och många har mycket positiva saker att säga. Kul! Se nu till att ladda en massa positiv energi till sista delen av terminen – mys, vila, gör något roligt, läs en bra bok, umgås med familj och vänner.

Åhörarveckan

Många föräldrar passade på att komma och besöka oss på åhörarveckan, ca 13-14 i vardera klassen. Flest i Ladan och det är vi både glada och stolta över! Det är så värdefullt när ni kommer hit och tar del av vår verksamhet – dels för att lära känna varandra bättre, för att ha en gemensam grund för samtal kring skolan och även för att det blir så mycket lättare att be er föräldrar om hjälp när det då och då behövs extra vuxna. Tack alla för att ni kom! Hör gärna av er med synpunkter/tankar om ni inte hade möjlighet att ta det på plats.

NOTk under veckan

På tisdagsmorgonen sköt vi upp de PET-raketer vi byggt på NOTk. Det blev en lyckad tillställning med bubbelmingel, byggreflektion med självskattning, massor av pumpa pumpa pumpa, bejublade uppskjutningar och en hel del vattenstänk och skratt. Kylan ersattes dessutom av sol allt eftersom 🙂

Torsdagens prov i astronomi genomfördes i samma anda som vi tränat – experimentellt med flervalsfrågor digitalt på ipad i helklass i dubbelsal på grund av vikariebrist. Inledningsvis halvt kaos men när lugnet, instruktionerna, satsningen på att lyckas var på plats så genomförde ni alla Venusar provet med bravur (på bästa sätt). Resultat får ni efter lovet men det ser bra ut!

 

 

Matte

Vi närmar oss slutet av ett långt avsnitt om taluppfattning och har arbetat med primtal, uppdelning av tal i faktorer och avslutade veckan med en problemlösningsuppgift om ”Akvarium för glada fiskar”. Det är glädjande att se hur ni elever glatt tar er an en svår uppgift och samarbetar på miniwhiteboards för att hitta fler och fler möjliga lösningar. Se några exempel här nedan.

Kommande viktiga datum

Omvärldsdag med museibesök 27/11 (val har gjorts av eleverna via länk)

Med önskan om ett fenomenalt mysigt härligt häxigt lov! /Venuspedagogerna

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.