Venus veckobrev v 43

Hej alla fina Venusar!

 

Nu är det dags för er välförtjänta pausvila – höstlovet! Ni har jobbat hårt under första delen av höstterminen och behöver nu lite paus och göra annat än skolarbete. Vila, läs en bra bok, umgås med nära och kära, rör på er och passa på att göra sådant som ger dig energi – allt för att samla energi till sista delen av höstterminen.

 

Veckan som varit

I måndags var Venus grön på livskunskap i Ingarö kyrka tillsammans med Mia och Charlotta. Eleverna fick diskutera och göra gruppövningar kring utanförskap, vad gränsen går kring vad man säger till varandra på sociala medier. De kom fram många kloka och fina tankar från er. Venus röd hade i vanlig ordning mentorstimme samt husråd.

matten har vi kommit in på procentbegreppet och titta på hur bråk-, decimal- och procentform hänger ihop. Vi har tränat på det genom flera aktiviteter, praktiskt arbete, appträning och egen träning i boken. Ett tips är att ladda ner appen: Math tapper equivalents och träna på just detta.

img_2102img_2103 img_2104

 

Veckan efter lovet kommer vi att gå in på hur man kan beräkna andelen i procent vid en förändring samt träna på att räkna procent med huvudräkning. Mycket användbart i verkligheten eller hur? Du kommer få flera användbara strategier som du kan använda när du vill handla något som är på rea och räkna ut priset när du inte har tillgång till andra hjälpmedel än ditt huvud.

 

Övrig viktig info

Denna vecka har vi även lyft elevernas arbetsmiljö både här i Ladan och i matsalen, då det varit lite stökigt på båda ställena under de senaste veckorna. Eleverna behöver tänka på att använda papperskorgar för att slänga skräp och att plocka undan efter sig samt torka bordet i matsalen. Som ett led i arbetet med ordning har vi denna vecka introducerat ett system med klassvärdar i Ladan – två personer i varje klass är under en vecka extra ansvariga för ordningen i sin klass område i Ladan.

Vi vill också påminna om att det råder sötsaksförbud här på skolan – flera av våra elever ”glömmer” det ibland. Extra viktigt att tänka på då vi har nötallergiker på skolan och många godsaker innehåller spår av nötter.

 

v 45, veckan efter lovet

  • Måndag 7/11 är det Venus röds tur för Livskunskap. Ni börjar kl.8.20 vid Ingarö kyrka. Mia kommer att vara med er. Ni äter sedan lunch i skolan och efter det fortsätter skoldagen efter schemat.
  • Onsdag 9/11 ska Venus grön på en workshop i Gustavsbergs konsthall. Vi samlas utanför kl 8.50, se till att komma i tid. Mia och Charlotta är med er. Därefter åker ni tillbaka till skolan och äter lunch och återgår till ordinarie lektioner. Onsdagen den 16/11 är det Venus röds tur. Läs mer om workshopen nedan.

Samtida konsthantverk – skapa själv Välkomna till Gustavsbergs konsthall!

Utifrån pågående utställning arbetar vi med teman kring material, konstnärliga uttryckssätt och rumsligheter. Vi undersöker samtida konsthant- verk genom samtal och praktiskt arbete. Hur kan vi använda en konstnärlig process för att lära oss om omvärlden? Vad har olika material för egenskaper? Hur tolkar vi konstverk och varför tycker vi ibland olika?
Stora som små frågeställningar får ta plats under ert besök hos oss och målsättningen är att ge eleverna en positiv upplevelse av samtida konst- hantverk och nya verktyg att uttrycka sig med. Tillsammans skapar vi ett besök som ska vara givande för alla, oberoende av tidigare kunskaper och erfarenheter.

 

Kommande datum
v.44 – Höstlov
måndag 7/11 Livskunskap Venus röd 8.20-11.30
onsdag 9/11 Konstprojekt i Gustavsbergs konsthall 9-11 Venus grön
onsdag 16/11 Konstprojekt i Gustavsbergs konsthall 9-11 Venus röd

Ha ett underbart höstlov! 

img_0357
/ Annica, Mia, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']