Venus veckobrev v. 45

Hej alla Venusar med familjer!

Sex veckor kvar till jullov och fem veckor kvar till att betygen ska vara satta. Tänk att allt går i en sådan rasande fart. I No:n började vi med ett nytt område i tisdags, “fröväxter och sporväxter”. De som har haft laborationstimme har fått varit ute i skogen och studerat mossor och lavar. Förhoppningsvis är det nu någon elev somuppskattar mossor och lavar lika mycket som deras fröken, fast vid närmre eftertanke, det är nog omöjligt:-)

 Skolresa

Måndagens mentorsmöte handlade mycket om det som vi diskuterade under föräldramötet, dvs skolresan i åk 9. Eleverna fick diskutera platser som de ville besöka under en eventuell skolresa samt hur det skulle samla in pengar till detta. Vi var noga med att poängtera att det inte är föräldrarna som ska samla in pengarna utan att de är de själva som har ansvaret. Förslagen de hade var flera, Spanien, Oslo, Tivoli i Berlin, Gotland, Liseberg mfl. Vi kommer att fortsätta diskutera frågan om var de vill åka samtidigt som vi pratar utgifter, vad mat, övernattningar, aktiviteter mm kostar, på måndag. De måste förstå vad saker och ting kostar. Men vill man verkligen någonting så kan man fast då måste man arbeta för det. Förslag som kom upp angående hur det de skulle samla in pengar var: Sy mössor, disco för yngre barn, grillfest/middag, loppis, sälja kaffe och fralla vid busshållplatser, odla plantor till våren. Förslagen var många och bra, för visst finns det pengar att tjäna.

Ansvarsgrupper inför skolresa:

På föräldramötet kom vi även överens om att vi skulle göra ansvarsgrupper som ska samla in pengar under de kommande terminerna fram till ht-2019. Vi lärare hjälper gärna till med det och nedan har ni en lista på alla grupper. Varje grupp kommer också att ha en sammankallande förälder/föräldrar som ska se till att gruppen i sin helhet träffas innan ett specifikt datum. Den elev vars förälder/föräldrar ska vara sammankallande kommer att vara fetmarkerad.

 • Grupp 1 – ansvarar november-december 2017 sista datum att ses 27/11

Vendela A, Tuva, Vilma, Pim, Ellen, Eskil, Douglas, Tona

 • Grupp 2- ansvarar januari-mars 2018 sista datum att ses 23/1

Meja, Leo, Amanda, Hugo B, Gabriel, Daniella, Linnea

 • Grupp 3- ansvarar april -juni 2018 sista datum att ses 20/4

Mira, Vendela E, Junie, Oskar F, Nicole G, Julia, William

 • Grupp 4 – ansvarar augusti-oktober 2018 sista datum att ses 5/9

Oscar H, Noah, Li, Linus, Karl, Jesper, Liam

 • Grupp 5 – ansvarar november-december 2018 sista datum att ses 14/11

Lova, Vilhelm, Elias, Marcus, Jacob, Samuel, Viktor, Caspar

 • Grupp 6 – ansvarar januari- mars 2019 sista datum att ses 23/1

Esther, Matilda, Saga, Caitlyn, Hugo N, Lisa, Nicole P, Ida

 • Grupp 7 – ansvarar april-juni 2019 sista datum att ses 20/4

Max, Adam, Olivia, Tore, Emil, Pål-Ivan, Carl

Valet av föräldrar som är ansvariga för att sammankalla sin grupp är helt slumpmässigt. Förutom Eskils pappa som tog på sig uppgiften under föräldramötet. Hoppas att det känns ok för er andra!

Teater

Under fredagen besökte vi teatern i Gustavsberg. Det var en tänkvärd föreställning som hette “Sant enligt vem?”. Pjäsen handlade om en tonårspojke som förlorat sin mamma i en olycka och hur pojken och hans pappa efter det fått en väldigt dålig relation till varandra. Pojken kände sig osynlig och hamnade i fel gäng, pappan visste inte hur han skulle möta sin son. Jag skulle säga att nästan hela klassen tyckte att pjäsen var bra och lärorik.

     

 Blänkare:

 • 29/11 kommer att vara en omvärldsdag då eleverna kommer att få chans till att gå på ett museum. Museum som röstades fram var naturhistoriska museet och tekniska museet. Mer information om det längre fram.

 

Trevlig helg!

/Venusteamet

 

 

En kommentar

 • Thomas Nordström, Hugos pappa säger:

  Hej,
  Klasskassan har idag 2017-11-11 ett saldo på 12 034,35 kr.
  Thomas Nordström, Hugos pappa

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']